Ενάντια σε ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο άνθρωποι

Ήταν μια τεράστια νίκη η χθεσινή απόσυρση του προσχεδίου νόμου - έκτρωμα για το ΚΕΘΕΑ

Πέτρος Κατσάκος 09/05/2021 | 21:47

'Οταν οι πολίτες παίρνουν μια υπόθεση στα χέρια τους, υπάρχει ελπίδα.  Όταν ο άνθρωπος βάζει στόχους ανθρώπινους κόντρα σε απάνθρωπα νομοσχέδια, υπάρχει ελπίδα. Και η ελπίδα που έμεινε ζωντανή τόσα χρόνια στο ΚΕΘΕΑ χάρη στη μάχη των πολιτών πήρε μια παράταση ζωής που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια όχι μόνο για το μέλλον αυτής της κοινότητας αλλά και για την αξιοπρέπεια ενός ζωντανού τμήματος της κοινωνίας, που δεν συμβιβάζεται με ψεύτικες υποσχέσεις, που δεν ανέχεται την ισοπεδωτική λογική των κυβερνώντων και, ενώνοντας χέρια και δυνάμεις, δημιούργησε μια τεράστια αγκαλιά προστασίας γύρω από το ΚΕΘΕΑ. 

Ήταν μια τεράστια νίκη η  απόσυρση του προσχεδίου νόμου - έκτρωμα για το ΚΕΘΕΑ.  Ήταν μια νίκη των εργαζόμενων, ήταν μια νίκη των πολιτών που δημιούργησαν ένα μαζικό κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ήταν μια νίκη του ανθρώπου ενάντια στη λογιστική βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού που έχει βαλθεί να καταστρέψει με ύπουλο και πλάγιο τρόπο ακόμη και ένα τα πιο ευαίσθητα κομμάτια του κοινωνικού κράτους.  Ήταν μια τεράστια νίκη όλων όσοι ύψωσαν τη φωνή τους στο προσχέδιο νόμου που προέβλεπε τη ριζική αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ, που όμως έβαζε ταφόπλακα στα θεραπευτικά προγράμματα και στο αυτοδιοίκητο που τόσο ενοχλούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η χθεσινή απόσυρση συνοδεύεται από τη δίμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Υγείας στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ώστε να καταθέσουν προτάσεις(!), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί ένα σημαντικό βήμα να έγινε, αλλά η μάχη πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την οριστική ήττα τής ισοπεδωτικής λογικής τής κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, η κυβερνητική υποχώρηση αποτελεί μεγάλη και συμβολική νίκη, που μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για ακόμη πιο δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια σε ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο άνθρωποι.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr