Newsroom

Newsroom

Έναν χρόνο μετά, η υπόθεση του ομαδικού βιασμού στο «αμαρτωλό» ΑΤ Ομονοίας φαίνεται να κινείται

Να κάτσουν στο σκαμνί 3 αστυνομικοί ζητά η εισαγγελέας

atomonoias2

Την δίκη τριών (από τους 4 συνολικά) αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ για την υπόθεση ομαδικού βιασμού μιας 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας ζητά η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, για την αποτρόπαιη υπόθεση του ομαδικού βιασμού μιας19χρονης γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τα μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι την απομόνωσαν σε δωμάτιο του ΑΤ Ομονοίας, με τον τρίτο ειδικό φρουρό που βγήκε έξω από το δωμάτιο να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει.

Οι αστυνομικοί, που συνελήφθησαν αλλά δεν προφυλακίστηκαν, ισχυρίστηκαν ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης. Μάλιστα ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας προκλητικά κατηγορούσε τη 19χρονη ότι ψεύδεται και πως δεν βιάστηκε, αλλά «ικανοποίησε μια φαντασίωσή της».

Στο σκεπτικό της η εισαγγελέας αποδέχεται πως ο βιασμός της 19χρονης έγινε «κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους» και πως ο ένας συνέδραμε τον άλλο.

 

Η εισαγγελέας αποδέχεται πλήρως τα όσα κατέθεσε η 19χρονη, η οποία εξαρχής καταγγέλλει ότι δεν αντιστάθηκε λόγω του φόβου και της ντροπής, επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν, τονίζοντας πως της προκάλεσαν έντονο φόβο για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, με την ίδια να έχει περιέλθει «σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εισαγγελέας και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά πως το κορίτσι βιάστηκε, ενώ αναφέρεται και στην κατάθεση ιδιώτη γυναικολόγου που επισκέφθηκε την επόμενη μέρα η 19χρονη λόγω αιμορραγίας. Μέρος της δικογραφίας είναι και έκθεση διενέργειας ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης και η κατάθεση ψυχολόγου που την προέτρεψε να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Όσον αφορά τις κατηγορίες, δύο ειδικοί φρουροί, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ, κατηγορούνται για βιασμό από κοινού. Μάλιστα, ο ένας φέρεται να τράβηξε βίντεο τον βιασμό της 19χρονης με δική του κάμερα και να μετέφερε το υλικό στο κινητό του. Αργότερα προσπάθησε να διαγράψει τα βίντεο αλλά η ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών) κατάφερε να τα ανακτήσει, με αποτέλεσμα το υλικό να ενταχθεί στη δικογραφία. Επίσης, θα δικαστεί και για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕφΣυν, ήταν ο ίδιος αστυνομικός που στην απολογία του προσπάθησε να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό (!) για να αποδείξει ότι δεν ήταν βιασμός, αλλά σεξ με συναίνεση.

Ο δε τρίτος ειδικός φρουρός κατηγορείται για συνέργεια διότι είχε βοηθήσει τους άλλους δύο να οδηγήσουν και να απομονώσουν την 19χρονη στο προαναφερθέν δωμάτιο, λέγοντας μάλιστα τη φράση «σας αφήνω τώρα μόνους να τα πείτε». Η 19χρονη στην καταγγελία της τόνισε ότι ο τρίτος αστυνομικός ήξερε 100% τι συμβαίνει και η εισαγγελέας συμφώνησε, τονίζοντας με τη σειρά της ότι ό,τι έγινε, έγινε «κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους».

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ισχυρισμοί των αστυνομικών πέρασαν από διάφορες εκδοχές μέχρι να φτάσουν στον αρμόδιο ανακριτή. Στην αρχή, είπαν ότι ο ένας αστυνομικός είχε κάνει σεξ με την 19χρονη στο αμάξι του. Αυτό που τους έκαψε ήταν η κάμερα ενός διπλανού ξενοδοχείου (γιατί – φυσικά – οι κάμερες του ΑΤ δεν λειτουργούσαν), η οποία έδειξε την κοπέλα να μπαίνει στο ΑΤ μαζί τους. Η δεύτερη εκδοχή ήταν ότι μπήκαν στο ΑΤ για να την ξεναγήσουν (!).

 

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε…