Ένα τρομερό ντοκιμαντέρ για τον «Πικάσο της μουσικής» Miles Davis

«Miles Davis - Birth of the cool». Μία μίνι σειρά μουσικού ντοκιμαντέρ που αφιερώνει ένα δίωρο σε κάθε δεκατία της καριέρας του σπουδαίου μουσικού.

NewsRoom 01/04/2020 | 17:30

Ο Davis παρουσιάζεται μέσα από τα δικά του λόγια, σε αφήγηση του ηθοποιού Carl Lumbly. 

O Nelson προβάλει και τη «σκοτεινή πλευρά» του Davis έτσι όπως την αφηγείται η πρώην γυναίκα του, Frances Taylor. 

Σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Emmy, Stanley Nelson, που θεωρείται από τους σημαντικότερους εν ζωή Αφροαμερικανούς ντοκιμαντερίστες.

Από το «Birth Of The Cool», το άλμπουμ που εισήγαγε μια νέα προσέγγιση της τζαζ μέχρι τη χρονιά του θανάτου του το 1991 μέσα από το ντοκιμαντέρ ταξιδεύουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής του. 

Οι σχέσεις του, η εξάρτησή του από την ηρωίνη, η άστατη ζωή του, οι μουσικές ανησυχίες και οι αξεπέραστοι αυτοσχεδιασμοί του διαπερνούν το ντοκιμαντέρ.

«Σπάνια βλέπεις ένα πορτραίτο ενός ανθρώπου που δούλευε σκληρά για την τελειοποίηση της τέχνης του, έναν άνθρωπο που σπούδαζε βαθιά όλες τις μορφές μουσικής, από το μπαρόκ έως την κλασική ινδική. Ένας κομψός άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει μπαλάντες με τέτοια τρυφερότητα κρατώντας την οργή στην καρδιά του από τον ρατσισμό που αντιμετώπισε καθ’ όλη τη ζωή του», ανέφερε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ.

Δείτε το τρέιλερ: