ΓΚ

Γιώργος Καρελιάς

Ένα τροχαίο καθόλου αθώο με δράστη αστυνομικό: το έκρυψαν (μόνο…) για 48 ώρες

Αλήθεια, πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαλευκανθεί ένα τροχαίο; Συνήθως λίγη ώρα. Καθαρή περίπτωση ήταν. Υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν καθαρά τι συνέβη. Τότε γιατί η 48ωρη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των περιστατικών;

604dfc92825e6355781fec13 1

Τροχαία δυστυχήματα συμβαίνουν κάθε μέρα. Και τα δυστυχήματα με δίκυκλα αποβαίνουν συνηθέστατα μοιραία. Είναι η μοίρα των δικύκλων. Όμως, τροχαία έξω από τη Βουλή είναι σπάνια. Και ακόμα πιο σπάνια εμπλέκεται αστυνομικός. Όμως, συνέβη και το έκρυψαν επί 48 ώρες, επειδή εμπλεκόταν αστυνομικός της φρουράς πολιτικού προσώπου.

Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν ο αστυνομικός-οδηγός υπηρεσιακού αυτοκινήτου- έκανε παράνομη κίνηση για να εισέλθει στο προαύλιο του Κοινοβουλίου. Η παράνομη κίνηση ήταν και εγκληματική. Διότι στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος εκινείτο κανονικά με τη μοτοσικλέτα του.

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Το δυστύχημα συνέβη την Παρασκευή, αλλά η Αστυνομία το ανακοίνωσε με δύο εικοσιτετράωρα καθυστέρηση, δηλαδή χτες Κυριακή. Μάλιστα, η ανακοίνωση δεν αναφέρει τίποτα για τον δράστη. Την ιδιότητά του τη μάθαμε από ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, στη φρουρά της οποίας υπηρετεί.

Αλήθεια, πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαλευκανθεί ένα τροχαίο; Συνήθως λίγη ώρα. Καθαρή περίπτωση ήταν. Υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν καθαρά τι συνέβη. Τότε γιατί η 48ωρη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των περιστατικών;

Επιπλέον, η συμπεριφορά του αστυνομικού που ρύθμιζε την κυκλοφορία στο σημείο του δυστυχήματος απέναντι σε αυτόπτη μάρτυρα ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί, όχι μόνο δεν του ζήτησε να πει τι είδε, όπως προσφέρθηκε, αλλά με απειλητικό τόνο του ζήτησε να φύγει!

Δεν γνωρίζουμε αν προσπάθησε να αποτρέψει τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, επειδή δράστης ήταν συνάδελφός του αστυνομικός ή αν ήταν εκνευρισμός την ώρα του συμβάντος. Ό,τι κι αν ήταν είναι απαράδεκτο.

Συνοψίζουμε: ένας αστυνομικός παρανομεί στην άσφαλτο και αυτή η παρανομία στοίχισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Πρόκειται για εγκληματική συμπεριφορά. Την οποία δεν μετριάζει καθόλου το γεγονός ότι ο νόμος τη θεωρία απλό πλημμέλημα. Είναι τραγικό να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές, επειδή ανεύθυνοι οδηγοί περνούν με «κόκκινο», παραβιάζουν τις πινακίδες «STOP» και γενικά συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες της ασφάλτου. Αλλά είναι διπλά τραγικό όταν τέτοια ανευθυνότητα επιδεικνύουν όργανα της τάξης.

Η Αστυνομία οφείλει μια εξήγηση για την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση με την οποία εξέδωσε ανακοίνωση για το δυστύχημα. Αν αυτό έγινε από «αλληλεγγύη» στον παρανομήσαντα αστυνομικό, είναι απαράδεκτο. Και είναι διπλά απαράδεκτο αν έγινε επειδή ο αστυνομικός ανήκει στη φρουρά πολιτικού προσώπου. Αλήθεια, αν στη θέση του θύματος ήταν αστυνομικός και θύτης πολίτης, θα βλέπαμε τα ίδια;

Οι μέρες είναι πονηρές. Η καχυποψία ότι περιστατικά αστυνομικής βίας υποβαθμίζονται ή και συγκαλύπτονται είναι διάχυτη, μετά τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Αλίμονο αν, λίγες μέρες αργότερα, γίνεται έστω και απόπειρα να αποκρυβεί θανατηφόρο τροχαίο με δράστη αστυνομικό. Διότι έτσι πάνε περίπατο όλες οι διαβεβαιώσεις για διαφάνεια στη δράση των οργάνων της τάξης. Και θα πληθύνουν οι υποψίες ότι επιχειρείται κουκούλωμα ακόμα και σε ένα τροχαίο.

Πηγή: news247.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

ΚΑΜΠΑΝΑ

Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών , Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά…

Γάζα: Παιδιά τρώνε ζωοτροφή γιατί το Ισραήλ μπλοκάρει την Ανθρωπιστική βοήθεια (video)

Screenshot 1093 1

Γάζα: Παιδιά τρώνε ζωοτροφή γιατί το Ισραήλ μπλοκάρει την Ανθρωπιστική βοήθεια (video)

Το Ισραήλ συνεχίζει να μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα σύμφωνα με πολυάριθμες καταγγελίες…