Ένα sticker στο facebook «πνίγει» τους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Τις τελευταίες ώρες στο facebook συντελείται μια απίστευτη διαδικτυακή διαμαρτυρία. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες χρήστες έχουν βάλει στη φωτογραφία του προφίλ τους ένα sticker το οποίο με 7 λέξεις συνοψίζει την οργή για τους δολοφόνους ναζί της Χρυσής Αυγής.

NewsRoom 08/09/2020 | 23:24

Το sticker γράφει: «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή». Και όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότεροι χρήστες αλλάζουν τη φωτογραφία του προφίλ τους. Όλο αυτό το τεράστιο κύμα μοιάζει περισσότερο σαν διαμαρτυρία όλου του σκεπτόμενου κόσμου (οι ναζί δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν εγκεφαλικά κύτταρα), εν αναμονή μάλιστα της απόφασης του δικαστηρίου για τους ναζί δολοφόνους, στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σελίδα της καμπάνιας στο facebook, αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής – κατ ουσία – πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.