Ένα σατιρικό ρεμπέτικο για τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες

Μια διασκευή του ρεμπέτικου τραγουδιού «Φυλακές του Ωρωπού» του Γιώργου Μπάτη, μας προσφέρουν οι REBETROLL, με παραλλαγμένους τους στίχους για να ταιριάζουν καλύτερα στην ιστορική στιγμή της καταδίκης και φυλάκισης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

5173363

Κάνοντας μια μικρή αναφορά για την διασκευή οι REBETROLL σημειώνουν :
«Θα ήταν καλύτερο η διασκευή να λέγεται «Φυλακές του Δομοκού» και ο στίχος να λέει «Στο Δομοκό καλέ τη περνάμε φίνα…», όμως οι ηχογραφήσεις έγιναν πρωτού ανακοινωθεί σε ποιες φυλακές θα καταλήξουν τα ναζίδια.

»Πατήστε το κουμπί CC για υπότιτλους όπου αναφέρονται ποια είναι τα σχετικά βίντεο που μονταρίστηκαν σε αυτό το βίντεο.

»Η διασκευή του τραγουδιού αποτελεί σάτιρα και χλευασμό προς τα χρυσάβγουλα και τους φασίστες γενικότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που διασκευάσαμε το τραγούδι. Από την άλλη, το βιντεοκλίπ αποτελεί και φόρο τιμής και καταγραφής δεκαετιών αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στο συγκεκριμένο νεοναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα.

»Επειδή η μνήμη δεν είναι σκουπίδι και για να μην χαρίσουμε σε κανένα τυχάρπαστο «αντίφα πατριώτη» αυτόν τον αγώνα…
Γιατί δεν ξεχνάμε ούτε το δεξί χέρι του Σαμαρά, Μπαλτάκο, ούτε τους φασίστες που έχει εγκολπώσει η ΝΔ, τον τσεκουράτο Βορίδη, τον νανογιλέκο Άδωνι και τον «κομάντο» Θανούλη Πλέυρη (γιο του γνωστού και αμετανόητου νεοναζί Πλεύρη)… Ούτε ξεχνάμε πως ο «αντιφασισμός» του μεγαλύτερου μέρους της αριστεράς (και ειδικά της κομματικής) χρόνια τώρα αναλώνεται σε δακρύβρεχτες ανακοινώσεις και αυτοθυματοποίηση…

»Επειδή ακριβώς δεν ξεχνάμε ποιοι/ες βγάλανε το φίδι από τη τρύπα, το κοίταξαν κατάματα και πάλεψαν μαζί του. Με όποιο τρόπο μπορούσαν και με όποια μέσα διέθεταν και έκριναν αναγκαίο. Στους δρόμους, στα στενάκια, στο φως, στο σκοτάδι. Δεν ξεχνάμε τόσους και τόσες αγωνιστές και αγωνίστριες που πάλεψαν, παλεύουν και θα παλεύουν σε καιρούς που θα έρθουν. Γιατί ο ναζισμός και ο φασισμός, δεν νικιούνται από μια καταδίκη της αστικής δικαιοσύνης (καθώς το ξέρουμε πως σε λίγα χρόνια θα είναι πάλι έξω) πάρα από τον κόσμο του αγώνα, τσακίζοντας το σύστημα που τα γεννά, τα θρέφει, τα χρησιμοποιεί καθώς και τους λόγους για τους οποίους αυτές οι ιδεολογίες και τα μορφώματα βρίσκουν πάτημα να μολύνουν τους ανθρώπους και την κοινωνία.

»Το βίντεο αυτό λοιπόν, είναι ο δικός μας τρόπος να ευχαριστήσουμε όλους και όλες τους ανθρώπους που βάλαν τα κορμιά και τη συνείδησή τους ασπίδα ενάντια στο φασιστικό τέρας και αναμετρήθηκαν μαζί του.

»Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Υπάρχουν ακόμα αρκετά φασιστικά γκρουπούσκουλα. Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία, η ξενοφοβία υπάρχουν ακόμα και είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Ο ταξικός πόλεμος εντείνεται καθημερινά.

»Απευθύνουμε τους χαιρετισμούς μας και την αγάπη μας προς όλους/ες τους/τις ριζοσπαστικούς/ες ανθρώπους που αγωνίζονται, ψυχή και σώμα, για μια κοινωνία ελεύθερη από καταπίεση, εκμετάλλευση και ανισότητες. Ραντεβού στους δρόμους…».

 

Στίχοι:

Στον Ωρωπό καλέ την περνάμε φίνα
πιο καλά κι απ’ την Αθήνα.

Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια
μα ο μάγκας βγάζει χρόνια.

Και την Κυριακή, Μακρέα
τζάμπα είναι κι ο κουρέα.

Εις το πρώτο, βγαίν’ το χαρμανλίκι
Εις το δεύτερο, το μαστουρλίκι.

Και στο τρίτο, βγαιν’ το νταηλίκι
και στο τέταρτο, ωχ το ζοριλίκι.

Και στο πέμπτο, της λαθρεμπορίας
και στο έκτο, όλη η σκευωρία.

Και στο έβδομο είναι οι λύκοι
αχ κλαμένοι ήρθαν απ τη δίκη.

Και στο έβδομο είναι οι λύκοι
να σαπίσεις χρυσαυγίτη.

Και στο έβδομο είναι οι λύκοι
να σαπίσεις χρυσαυγίτη.

Πηγή:Infowar

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…