Ένα ψάρι... τριών εκατομμυρίων δολαρίων

Νέο ρεκόρ θέσπισε σήμερα ο Kiyoshi Kimura, Ιάπωνας ιδιοκτήτης εστιατορίου σούσι, ο οποίος πλήρωσε πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια για έναν τόνο bluefin (Ερυθρός τόνος), στην πρώτη δημοπρασία της νέας ψαραγοράς του Τόκιο.

NewsRoom 05/01/2019 | 20:30
Ο Kimura κατέρριψε το... δικό του ρεκόρ, αφού το 2013 είχε πληρώσει περίπου 1.5 εκατομμύριο για ένα ψάρι. Αυτή τη φορά, ο ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων σούσι αγόρασε έναν τόνο 278 κιλών και πλήρωσε 333.6 εκατ. γεν (3.1 εκατ. δολάρια).
 
«Ο τόνος φαίνεται τόσο νόστιμος και πολύ φρέσκος, αλλά νομίζω ότι το παράκανα», δήλωσε στους ρεπόρτερς μετά τη δημοσκόπηση. «Νόμιζα ότι θα κόστιζε κάπου μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων γεν ή 60 εκατομμύρια το πολύ, αλλά τελικά είχε πέντε φορές περισσότερο», πρόσθεσε.
 
Όπως εξηγεί το Reuters, η σημερινή δημοπρασία ήταν η πρώτη της νέας αγοράς Toyosu, καθώς η διάσημη ψαραγορά Tsukiji έκλεισε πέρυσι για να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό πάρκινγκ για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2020 στο Τόκιο.
 
Ο Kimura κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης τιμής που πληρώθηκε για ένα μόνο ψάρι σε δημοπρασία, για έξι συνεχόμενα έτη, μέχρι το 2017, οπότε ένας άλλος ιδιοκτήτης εστιατορίου πλήρωσε περισσότερα. Φέτος, ο Ιάπωνας κατέκτησε και πάλι αυτή την... παράξενη κορυφή.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.