Newsroom

Newsroom

Ένα νεοκλασικό γίνεται μουσείο για τη Μαρία Κάλας

H Aθήνα θα υποδεχτεί το μουσείο Μαρία Κάλλας το 2015, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο έργο της μεγάλης λυρικής…

maria callas

H Aθήνα θα υποδεχτεί το μουσείο Μαρία Κάλλας το 2015, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο έργο της μεγάλης λυρικής ερμηνεύτριας και θα στεγαστεί σε διατηρητέο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 44.  

Η παρουσίαση της μουσειολογικής μελέτης την οποία υπογράφουν η μουσειολόγος Ανδρομάχη Γκαζή και  η αρχιτέκτων-μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου με την συνδρομή του μουσικολόγου Αλέξανδρου Χαρκιολάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου.

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει τη συλλογή που απέκτησε το 2000 με δημοπρασία, με στόχο να προσελκύσει δωρέες και από συλλέκτες.

Στο μουσείο θα ακούγονται διαρκώς οι μαγικές ερμηνείες της μεγάλης τραγουδίστριας, ενώ θα υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες και ψηφιακές εφαρμογές.  

Το Μουσείο θα συμπληρώνουν ένα σύγχρονο θεματικό πωλητήριο κι ένα μπιστρό με το όνομα “La Divina” (όπου εκτός των άλλων θα σερβίρονται και…συνταγές της ίδιας της Κάλλας), ενώ θα διαθέτει και μία mediatheque (βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με χώρο ακρόασης) και αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και μικρές συναυλίες.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…