ΆΧ

Άρης Χατζηστεφάνου

Ένα μικρό πείραμα ΓΤΠ Καβάλα

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήσαμε ένα μικρό πείραμα ανεβάζοντας στο Twitter τη φωτογραφία που βλέπετε από πάνω.

2360089

Για την ιστορία, η ιδέα ότι τα αρχικά του κόμματος του ναζιστή Κασιδιάρη «Έλληνες Για την Πατρίδα» σχηματίζουν το όνομα «Έλληνες Γ.Τ.Π» δεν ήταν καν δική μας, την πήραμε από τον λογαριασμό του Λουκά Σταμέλου. Και ίσως κάποιοι να το είπαν νωρίτερα.

Εμείς υποθέσαμε απλώς ότι κάποτε μπορεί να ανοίξει και μια τοπική οργάνωση στην Καβάλα, όποτε η αφίσα της θα έγραφε «Έλληνες Γ.Τ.Π, Καβάλας». Φτιάξαμε λοιπόν τη σχετική «αφίσα» και την ανεβάσαμε στο Twitter.

Έχει πραγματικά ενδιαφέρον, από επικοινωνιακή άποψη, να παρακολουθείς ένα meme να αποκτά τη δική του ζωή, καθώς αποκόπτεται από τον δημιουργό του. Το αφήσαμε λοιπόν να «ενηλικιώνεται» για αρκετές ώρες χωρίς να παρεμβαίνουμε.

Προφανώς η συντριπτική πλειονότητα όσων το διάβαζαν καταλάβαιναν το αστείο, όπως λόγου χάρη και οι συντάκτες του in.gr που το τοποθέτησαν σε κείμενό τους με τίτλο «Έλληνες γτπ και το γέλιο δεν σταματά για Κασιδιάρη».

Ήταν επίσης προφανές ότι κάποιοι θα μπερδεύονταν αφού δεν ήξεραν αν ο Κασιδιάρης είναι πραγματικά τόσο ανόητος (είναι) ώστε να ονομάσει το κόμμα του «Έλληνες Για Την Πατρίδα» κάνοντας πάσα για να τον γλεντήσουν ή αν το «Για την Πατρίδα» ήταν κομμάτι της φάρσας (δεν ήταν).

Ύστερα όμως ξύπνησε η φιλελεύθερη δεξιά και η άκρα δεξιά η οποία ως άλλη Μις Μαρπλ αποκάλυψε το μυστήριο που κρυβόταν από πίσω. Βλέπετε, είπαν, ότι ο Χατζηστεφάνου αναπαράγει τις αφίσες του Κασιδιάρη χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο (το ΓΤΠ Καβάλα δεν το έπιασαν). Και ενώ όλους εμάς τους πατριώτες μας αποκαλεί φασίστες αυτόν τον αφήνει στο απυρόβλητο.

Όπερ έδει δείξαι, η θεωρία των δυο άκρων επιβεβαιώνεται, οι αριστεροί και οι ναζιστές είναι το ίδιο και εμείς οι άριστοι, λογικάριοι, φιλελέ, ακροδεξιοί του συνταγματικού τόξου είμαστε η μόνη ελπίδα για τη χώρα.

Και ένα εκτός συναγωνισμού.

Αν πιστεύετε ότι η θεωρία των δύο άκρων, την οποία προωθούν εδώ και δεκαετίες τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, εδράζεται σε πιο στιβαρά ιδεολογικά θεμέλια, δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε.

Στις ΗΠΑ οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο σοσιαλισμός είναι το ίδιο πράγμα με τον εθνικοσοσιαλισμό γιατί ο δεύτερος περιλαμβάνει σαν συνθετικό τον πρώτο! Στην Ευρώπη οι φιλελεύθεροι συγχέουν σκόπιμα το μεγάλο κράτος πρόνοιας με αυταρχικά και κατ’ όνομα σοσιαλιστικά καθεστώτα και μιλούν για σοβιετίες κτλ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι δικοί τους ηγέτες χρησιμοποιούν και γιγαντώνουν τις αυταρχικές πτυχές του κράτους, το οποίο χρησιμοποιούν σαν όπλο απέναντι σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα ντύνοντας τις διάτρητες σκέψεις τους με παχιά λόγια και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε ένα meme από την πραγματικότητα.

Άλλωστε, όπως πολύ σωστά είχε γράψει κάποιος στο twitter, υπάρχουν δυο ειδών φιλελεύθεροι (και ακροδεξιοί θα συμπληρώναμε): Αυτοί που ανήκουν σε ανώτερες τάξεις και έχουν κάθε λόγο να επιδιώκουν την επικράτηση φιλελεύθερων και ακροδεξιών επιλογών και οι ηλίθιοι οι οποίοι συνθλίβονται οικονομικά από αυτές τις επιλογές αλλά εξακολουθούν να τις στηρίζουν. Παρεμπιπτόντως, κατέληγε το σχόλιο, ο ευκολότερος τρόπος να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκεις είναι να κοιτάξεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Αυτά τα ολίγα για ένα μίνι πείραμα το οποίο μας διασκέδασε για μερικές ώρες.

Αν πάντως έπρεπε να κρατήσουμε μια από τις «σοβαρές» απαντήσεις που λάβαμε θα προτιμούσαμε αυτή που λέει ότι το ΓΤΠ δεν σημαίνει αυτό που νομίζετε αλλά… «Για την Πηγάδα».

Πηγή: info-war.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…