Ένα "μαγικό" μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στη Δανία

Ένα νέο, «μαγικό» μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν -από την πένα του οποίου ξεπήδησαν το Ασχημόπαπο και η Μικρή Γοργόνα- θα δημιουργηθεί σύντομα στην γενέτειρά του, το Όντενσε.

NewsRoom 01/11/2016 | 15:55

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι το μουσείο, που ήταν επί χρόνια στα χαρτιά, θα γίνει πραγματικότητα χάρη στη δωρεά ύψους 125 εκατομμυρίων κορονών (περίπου 30 εκ. ευρώ) του Ιδρύματος Α.Π.Μόλερ, ιδιοκτήτη του ναυτιλιακού και πετρελαϊκού ομίλου A.P. Moller-Maersk.  

Το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates υπέβαλε πρόταση με βάση την οποία θα δημιουργηθεί ένα νέο «μαγικό» μουσείο σε επιφάνεια 5.600 τετραγωνικών μέτρων. 

Το μεγαλύτερο μέρος του θα είναι υπόγειο. 

Ο νέος χώρος, που θα είναι αφιερωμένος στη μαγεία των παραμυθιών του, θα συμπληρώνει το μουσείο που υπάρχει ήδη στην πόλη, το οποίο εξερευνά την ιδιωτική ζωή και τα ταξίδια του Άντερσεν.

«Θα παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να δημιουργηθεί το παραμυθένιο σύμπαν του Άντερσεν με τρόπο που θα είναι ελκυστικός τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους» εξήγησε η αξιωματούχος Γιάνε Γέγκιντ.

Τα παραμύθια του Άντερσεν έχουν μεταφραστεί σε 160 γλώσσες.

Ο Άντερσεν πέθανε πριν από 140 χρόνια στην Κοπεγχάγη, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τα έργα του και τα αξιοθέατα που συνδέονται μαζί τους, όπως το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στο λιμάνι της πρωτεύουσας, προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες στη Δανία.