Ένα λιγότερο γνωστό αριστούργημα του Γκαουντί στη Βόρεια Ισπανία

Τα περισσότερα από τα έργα του διάσημου αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί βρίσκονται στην Καταλονία, υπάρχει όμως και ένα υπέροχο κόσμημα που βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία. 

NewsRoom 06/11/2018 | 17:04

Το El Capricho είναι μια απίστευτη βίλα που χτίστηκε από τον Γκαουντί μεταξύ 1883 και 1885 ως θερινή κατοικία για έναν πλούσιο πελάτη. Είναι επίσης γνωστή ως Villa Quijano, ένα ζωντανό κτίριο - παράδειγμα της πρώιμης δουλειάς του.

Μικρογραφία

Πρόσφατα, ο αρχιτέκτονας David Cardelús δημιούργησε μια σειρά από εικόνες που αποτυπώνουν την ιδιοφυΐα του Γκαουντί, η οποία είναι εμφανής από την αρχή της καριέρας του. Ο Cardelús έχει φωτογραφίσει πολλά κτίρια του Γκαουντί, αλλά κατά τη γνώμη του το El Capricho είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Μικρογραφία

"Θα έλεγα ότι είναι ξεχωριστό, κυρίως λόγω της παλέτας του χρώματος, μια λεπτή ισορροπία πράσινου και πορτοκαλί, ένας συνηθισμένος συνδυασμός στη βόρεια περιοχή της Κανταβρίας που εναρμονίζεται άψογα με το φυσικό περιβάλλον", αναφέρει ο φωτογράφος στην ιστοσελίδα My Modern Met.

Μικρογραφία

Μέσω των κοντινών λεπτομερειών, ο φωτογράφος αναδεικνύει τις αρτ νουβό τάσεις, αλλά και τις επιρροές από την Ανατολή.  Παίζοντας με τις γραμμές, τα σχήματα και τα χρώματα των κτιρίων, ο Cardelús αποτυπώνει μικρές πινελιές όπως τα κεραμικά ηλιοτρόπια που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία. Ο στόχος του είναι να αναδείξει την "προσωπικότητα" και τη φιλοσοφία του κάθε κτιρίου. "Στις φωτογραφίες μου, ελπίζω να τραβήξω μια τέλεια στιγμή που θα διαπεράσει τον χρόνο". 

Μικρογραφία
Μικρογραφία

 

Μικρογραφία