ΒΚ

Βασίλης Καραθανάσης

Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία

Ύστερα και από τις δηλώσεις του κ.Συρίγου πως επιθυμεί να επανέλθει η χώρα στις μαύρες μέρες του 1969, θεωρώ πως πλήρως ουσιαστικά και καθόλου μεταφορικά, οι μάσκες έπεσαν για τα καλά. Είναι πλέον ολοφάνερο πως η Ν.Δ ύστερα και από τον τελευταίο (ακρο)δεξιόστροφο μετασχηματισμό, έχει μετατραπεί σε ένα πολιτικά πλήρως κυνικό ακροδεξιό "θηριοτροφείο".

5231535 1

Ύστερα και από τις δηλώσεις του κ.Συρίγου πως επιθυμεί να επανέλθει η χώρα στις μαύρες μέρες του 1969, θεωρώ πως πλήρως ουσιαστικά και καθόλου μεταφορικά, οι μάσκες έπεσαν για τα καλά.Είναι πλέον ολοφάνερο πως η Ν.Δ ύστερα και από τον τελευταίο (ακρο)δεξιόστροφο μετασχηματισμό,έχει μετατραπεί σε ένα πολιτικά πλήρως κυνικό ακροδεξιό “θηριοτροφείο”.Ας πάμε όμως στο θέμα λέγοντας πως δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά έως και καθόλου εξειδικευμένα πολιτικά επιχειρηματολογικά τερτίπια προκειμένου να αποτυπωθεί ο πυρήνας της πραγματικότητας αλλά και της κοινής λογικής. Εξάλλου η ερμηνεία της πραγματικότητας μπορεί να δέχεται πολλές ματιές αλλά το περιεχόμενο το οποίο προσεγγίζει παραμένει πάντα σταθερό,ακέραιο και αμετάβλητο.

Ας αφήσουμε όμως τους βαθυστόχαστους προλόγους και ας περάσουμε ως προς την ουσία.Πολύς λόγος γίνεται για το γεγονός πως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας προς υπεράσπιση του Δ.Κουφοντίνα.

Φυσικά από την άλλη πλευρά χωρίς να χάσουν τον παραμικρό χρόνο άρχισαν να βογγούν με λύσσα και μανία οι κυβερνητικές ακροδεξιές φωνές,κανιβαλίζοντας την πραγματικότητα και ασελγώντας στις δημοκρατικές εγγυήσεις χρησιμοποιώντας κορώνες περί της αναλφάβητης θεωρίας των 2 άκρων.

Ακούγοντας λοιπόν αυτούς τους νεοδημοκρατικούς καταδικαστικούς σιδερένιους λόγους αντάμα με τις ακροδεξιές ρητορείες τους, αναρωτιέται κανείς αν αυτοί οι άνθρωποι διακατέχονται από κάποια , έστω και ελάχιστη, πολιτική αξιοπρέπεια και αίσθημα δικαίου. Βέβαια δεν γνωρίζω το κατά πόσο οι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του κράτους διαθέτουν την ηθική όσο και την δημοκρατική ευρέπεια (με σηματοδότες πχ την οικογένεια Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους ακροδεξιούς σαλταδόρους)να είναι σε θέση να αντιληφθούν και να ασκήσουν το μέγιστο σεβασμό στην διάκριση των εξουσιών αφήνοντας την δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα και απρόσκοπτα από την πολιτική εξουσία.

Για να μιλήσουμε όμως λίγο σοβαρά. Δεν θέλω να το πιστέψω,αλλά πραγματικά τρέμω στην ιδέα πως δύναται να υπάρχουν συγκεκριμένα ειδικά κατευθυντήρια τηλεφωνήματα από ορισμένους κυβερνητικούς άλλοτε και οικογενειακούς κύκλους με μόνο σκοπό την ηθική και όχι μόνο,εξόντωση του Δ. Κουφοντινα.

Στοχευμένα και άκρως προμελετημένα αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προχωρά σε ένα δικαστικό πραξικόπημα αλλά και σε μια πρωτοφανή κατάλυση του πλαισίου απονομής δικαίου. Το να ενοχοποιεί εκ νέου,να δικάζει και να τρομοκρατεί με παράνομες μεθοδεύσεις την πορεία ενός συγκεκριμένου κρατούμενου , με το να τον οδηγεί στα μονοπάτια της εξαθλίωσης και του αργού θανάτου , αυτό ονομάζεται όχι απλά κυβερνητική εξαχρείωση και αυταρχική εκτροπή αλλά απόλυτη δικαιοκρατική κατάντια.

Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή αυτός ο άνθρωπος ,ενώ τιμωρήθηκε, ενώ φυλακίστηκε για 20 χρόνια , συνεχίζει να υπηρετεί με ανιδιοτέλεια και πίστη την ιδεολογία του , παραμένει κομμουνιστής και υποστηρίζει πως ο βάρβαρος καπιταλισμός δεν ανατρέπεται με τριαντάφυλλα(ειρηνικά) αλλά με ένοπλη επαναστατική σύγκρουση και διαρκή ταξικό αγώνα.

(Και για να προλάβω ορισμένους , διαφωνώ καθέτως με αυτή την μορφή πάλης.Προσωπικά θεωρώ πως οι ειρηνικές μορφές ταξικής πάλης και αγώνα προκαλούν πολλές φορές ισχυρότερες ρωγμές στο κυρίαρχο σύστημα συσπειρώνοντας πλάι και το λαϊκό αίσθημα.)

Ας αφήσουμε όμως την προσωπική μου θεώρηση.
Με λίγα λόγια , βασανίζουν έναν άνθρωπο επειδή δεν παζαρεύει ούτε στο ελάχιστο τις ιδέες του,δεν λυγίζει και δεν προσκυνά απέναντι στην κρατική κυβερνητική μαυρίλα. Το ζήτημα έχει ξεφύγει από το ποινικό κομμάτι και έχει μετατοπιστεί πλήρως στο πολιτικό.Πλεον όταν σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα υπάρχουν ακόμα πολιτικοί κρατούμενοι, τότε το φως της δημοκρατίας στερεύει και την θέση του παίρνει το σκοτάδι του ισοπεδωτικού αυταρχικού νεοδημοκρατικού χρυσαυγητισμού.

Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο, να λαμβάνουν χώρα αυτά τα οποία συνέβαιναν και παλαιότερα επί ΕΡΕ και χούντας, δηλαδή η δεξιά να επιτάσσει και να κατευθύνει άμεσα ή έμμεσα τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.

Έχοντας λοιπόν όλα αυτά στο συνειδησιακό ιστορικό υποσυνείδητο αλλά και σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ.Συρίγου(πως επιθυμεί δηλαδή η χώρα να βαδίζει σε καθεστωτικούς βηματισμούς 1969) προκύπτει ένα ερώτημα προς τους πολιτικούς διαχειριστές της δικαστικής εξουσίας:

Είναι γνωστό πως υπάρχουν και άλλοι κοινοβουλευτικοί αλλά και εξοκοινοβουκευτικοί σχηματισμοί της αριστερής ή κομμουνιστικής τάσης όπου υποστηρίζουν την ίδια ιδεολογία με διαφοροποίηση βέβαια του μέσου πάλης(απορρίπτωντας δηλαδή τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα) για την κατάργηση του απάνθρωπου καπιταλισμού.

Θα τους βάλετε και αυτούς φυλακή μέχρι να αποκηρύξουν τις ιδέες τους ; 
Θα βάλετε επίσης φυλακή όλους όσους δεν αποδέχονται αυτόν τον θεσμικό ξεπεσμό και υπογράφουν κείμενα διαμαρτυρίας και αντίστασης ;
Θα συνεχίζετε να βασανίζετε έναν κρατούμενο ο οποίος φυλακίστηκε για 20 σχεδόν χρόνια, επειδή δεν υπογράφει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και αποκηρυξης των ιδεών του ; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;Και ας αφήσουμε το αν είναι σοβαρά ή όχι , διότι η σοβαρότητα διαφοροποιείται από πρόσωπο σε πρόσωπο και από πολιτική θεώρηση σε πολιτική θεώρηση. Ας ρωτήσουμε κάτι πιο ευθύβολο.Είναι δημοκρατικά;Η απάντηση όχι μόνο των αριστερών αλλά και της κοινωνικής δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Δεν είναι δημοκρατικά ! Είναι νεο-δημοκρατικά δηλαδή ακροδεξιά , πρόστυχα, χυδαία και φασιστικά .Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως η λέξη δημοκρατία για την δεξιά φάμπρικα είναι απλά ένας πέτσινος συμβατικός όρος προκειμένου να καλύπτει τα ξετσίπωτα σχέδια της.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος αποκλίνει από το δίκαιο αυτής , αυτόματα ενσωματώνεται στο δίκτυο της γκεμπελικης προπαγάνδας και του ανιστοριτου καθεστωτικού μονόδρομου. 
Όπως και να έχει επειδή το αισθάνομαι και ως δημοκράτης και ως αριστερός αλλά και ως νέος άνθρωπος θα ήθελα να πω κλείνοντας , πως με τρομάζει μόνο και μόνο η ιδέα ότι αυτή τη στιγμή η κυβερνητική εξουσία συνωμοτεί και σχεδιάζει προκειμένου να εξοντώσει έναν φυλακισμένο άνθρωπο.

Υ.Γ προς τους κυβερνήτες : 
Όπως είχε πει και ο Blaise Pascal ,μια εξουσία χωρίς δικαιοσύνη δεν είναι παρά μια ωμή τυραννία.
Οι χρυσαυγήτες αλωνίζουν ελεύθεροι και εσείς κάνετε πως δεν τους βλέπετε.
Να είστε σίγουροι πως δεν κινδυνεύει ο λαός ούτε από τους κομμουνιστές , ούτε από τους αριστερούς, ούτε από τους αναρχικούς ,ούτε από τους δημοκρατικούς προοδευτικούς ανθρώπους.

Να είστε όμως βέβαιοι ότι κινδυνεύει κάθε ώρα και λεπτό από τα ακροδεξιά φασισταριά και τους ναζί ! Θα τους συλλάβετε αυτούς ποτέ ; 
Κινδυνεύει ο λαός ! Κ ι ν δ υ ν ε ύ ο υ μ ε . . .

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…