Newsroom

Newsroom

Ένα κόμικ στη Γαλλία αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της Μαρί Λεπέν (ΦΩΤΟ)

«Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν ΛεΠεν», ένα νέο σατιρικό περιοδικό κυκλοφόρησε στη Γαλλία, οι συγγραφείς του οποίου δηλώνουν πως ελπίζουν να διαφωτίσει τους νέους ανθρώπους για το πραγματικό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου (FN).

57fe3c8f1dc524661b8b4685

Η γελοιογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού εμφανίζει την Λεπέν με ένα σηκωμένο λευκό φόρεμα, να στέκεται πάνω από ένα σύστημα εξαερισμού, με ένα τσιγάρο να κρέμεται από το στόμα της, σε μια παρωδία της εμβληματικής φωτογραφίας της Μέριλιν Μονρόε.

Ο Riss, ένας σκιτσογράφος στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, που είναι μια εκ των εκδοτών του νέου κόμικς, δηλώνει πως όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά μπορεί να μην αντιληφθούν αυτό που θεωρεί ως τον πυρήνα του εξτρεμισμού του FN.

«Ο χρόνος περνάει και εμφανίζεται μια νέα γενιά ψηφοφόρων. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μια νέα γενιά ψηφοφόρων που δεν είναι πολύ απαιτητικοί σε ιδεολογικά ζητήματα και που κάποιες φορές δεν γνωρίζουν ούτε την ιστορία του Εθνικού Μετώπου. Οπότε το περιοδικό είναι ένας τρόπος υπενθύμισης στους ανθρώπους τι είναι πραγματικά αυτό το κόμμα, τι εξακολουθεί να είναι», τόνισε ο σκιτσογράφος.


Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…