Newsroom

Newsroom

Ένα ΚΑΦΑΟ αφιερωμένο στην συμβουλευτική Γραμμή 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στο Παλαιό Φάληρο

«Η λύση είναι στο ακουστικό» 

kafao3 mazigiatopaidi

Στο Παλαιό Φάληρο ανάμεσα στο 4ο Λύκειο και στο 5ο Γυμνάσιο ξεχωρίζει ένα ΚΑΦΑΟ.  Αυτό που φέρει πάνω του το λογότυπο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και τον αριθμό 115 25 της συμβουλευτικής Γραμμής για  γονείς εφήβους και εκπαιδευτικούς.
«Η λύση είναι στο ακουστικό» είναι το λεκτικό κάτω από το λογότυπο της συμβουλευτικής Γραμμής 115 25. 
Την δημιουργία του ΚΑΦΑΟ επιμελήθηκε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο των δράσεων που έχει ξεκινήσει η  ομάδα “Χρώματα και Όνειρα” η οποία έχει μετατρέψει σε έργα τέχνης περισσότερα από 100 ΚΑΦΑΟ του δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Το συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ θα υπενθυμίζει στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου πως έχουν έναν ακόμη σύμμαχο στην δύσκολη καθημερινότητα τους και θα τον βρουν καλώντας το 115 25. 
Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25& το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί» 

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της
Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους. 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.). 
Επίσης, λειτουργούν διαδικτυακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.
Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…