Το ένα χέρι της κυβέρνησης πουλά push back και το άλλο κατακλέβει

Άραγε οι συνάδελφοι του υποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, συμβόλου αλληλεγγύης και αλτρουισμού, είναι σήμερα ευχαριστημένοι με αυτά που γίνονται;

ek limm

Με κοινή τους δήλωση τους, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, συγχαίρουν και ευχαριστούν τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Ναυτικών Σταθμών και των Σωμάτων Ασφαλείας των νησιών, «για τις άοκνες σε υπερθετικό βαθμό θυσίες και προσπάθειές τους ως ακοίμητων φρουρών των συνόρων μας, στη θάλασσα, στη στεριά και στον αέρα, εδώ στην εσχατιά του Αιγαίου και της Ευρώπης. Σας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σας ευχαριστούμε!».

Προς τι αυτή η ανακοίνωση; Προς τι αυτή η εθνικοπατριωτική έξαρση; Προς τι το ρίξιμο αυτής της στρακαστρούκας;

Οι συνεχείς καταγγελίες για την πολιτική των push back ήταν η αιτία. Ακόμα και ο επικεφαλής της FRONTEX Πατρίς Λεγκέρι, κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική των push back που εφαρμόζει. Ήδη στον διεθνή τύπο, η πατρίδα μας κατηγορείται γι αυτή την πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όμως για τους τρεις δημάρχους δεν τρέχει τίποτα. Είναι ευγνώμονες. Στηρίζουν αυτή την πολιτική. Άραγε ρώτησαν τους άνδρες και τις γυναίκες του λιμενικού, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια από το 2015-2019 έσωσαν πάνω από 430.000 ανθρώπους, πως αισθάνονται σήμερα; Άραγε οι συνάδελφοι του υποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, συμβόλου αλληλεγγύης και αλτρουισμού, είναι σήμερα ευχαριστημένοι και εθνικά υπερήφανοι με αυτά που γίνονται; Με αυτά που τους υποχρεώνουν να κάνουν;

Η αδυναμία της κυβέρνησης να θέσει το προσφυγικό στο επίκεντρο του πολιτικού ευρωπαϊκού διαλόγου απέναντι στους εκβιασμούς του Ερντογάν, είναι εμφανής. Η αδυναμία της να πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους για δίκαιο καταμερισμό των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο, είναι επίσης εμφανής. Βέβαια και η συμπεριφορά των εταίρων μας είναι ακραία υποκριτική. Δεν κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν την χώρα μας να ελαφρύνει αυτόν τον φαύλο κύκλο του προσφυγικού.

Η κυβέρνηση αποδέχτηκε να γίνει το ακροδεξιό μαντρόσκυλο της Ευρώπης. Την βολεύει ιδιαιτέρως. Μ΄ αυτό τον τρόπο συσπειρώνει τους οπαδούς της, ειδικά αυτούς που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το ένα χέρι τους πουλά εθνικά φούμαρα και push back και με το άλλο τους κατακλέβει. Οι περιπτώσεις ενίσχυσης με κρατικό χρήμα, δηλαδή δικό μας χρήμα, αμφίβολων ιστοσελίδων που ανήκουν σε φίλους και κομματάρχες της ΝΔ και το εν μέσω πανδημίας σκοιλ ελικικου, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα λεηλασίας δημόσιου χρήματος. Άλλωστε ο εθνικισμός είναι καταφύγιο των απατεώνων.

Αυτή η απάνθρωπη, αδιέξοδη, αναποτελεσματική και παραπειστική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες/μετανάστες και στους Έλληνες πολίτες είναι κατάπτυστη και καταδικαστέα. Δεν μας αξίζει, δεν μας τιμά και δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση. Θα είμαστε απέναντι της, απέναντι σ’ αυτούς που την σχεδίασαν και την υλοποιούν. Απέναντι σε κάθε Μητσοτάκη, σε κάθε Μηταράκη, σε κάθε Στεφανή και σε κάθε χειροκροτητή δήμαρχο. Θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Διότι τότε θα είναι πολύ αργά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…