Ένα γράμμα που σπάραξε την καρδιά του Αη Βασίλη

Οι εθελοντές στην ομάδα "Φωτεινό Αστέρι" της Πάτρας που βοηθά άπορα παιδιά και τις οικογένειες τους, συγκλονίστηκαν όταν άνοιξαν τα γράμματα των παιδιών για να τα βάλουν στον τοίχο και να στολίσουν την αίθουσα με τις ευχές και τις ζωγραφιές τους

5a303d461dc524151f8b45d9

.Ο μικρός Αλέξης είχε στείλει στον Άγιο Βασίλη ένα βαθύ παιδικό παράπονο: “Άγιε μου Βασίλη είμαι ο Αλέξης και πάω Δ΄ τάξη. Ήμουν καλό παιδί. Θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου, δεν έχει δουλειά κι αν θέλεις να μου φέρεις ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδερφό μου¨.

Όταν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το “Φωτεινό Αστέρι” τους, έμειναν άναυδοι.

“Αμέσως καλέσαμε την κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο να αναλάβει την υπόθεση” λέει στο tempo24 εκ μέρους της ομάδας Ζωή Γιαννάκου. “Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι λεπτό και απαιτεί εξίσου λεπτούς χειρισμούς. Ακολούθως ενημερώσαμε την μητέρα. Πρόκειται για μια πολύ αξιοπρεπή γυναίκα, η οποία ζει εδώ, στην Πάτρα, με τα δυο της παιδιά. Είναι άνεργη. Είναι πολύ διακριτική και ευγενής “.


Η οικογένεια είναι μονογονεϊκή και ο Αλέξης έχει έναν μικρό αδελφό 4 ετών ο οποίος είναι φιλάσθενος. “Ο Αλέξης είναι ένα ήσυχο, ευγενικό και αξιαγάπητο παιδάκι. Αλλά έχει μέσα του ένα παράπονο. Το ίδιο παράπονο που έχουν χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης” λέει η κ. Γιαννάκου, η οποία βρίσκεται πίσω από την τηλεφωνική γραμμή, έτοιμη να απαντήσει σε αιτήματα που έρχονται από Πάτρα, Ναύπακτο, Κάτω Αχαΐα και Αντίρριο. Το Φωτεινό Αστέρι, βοηθάει πάνω από 500 άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 ετών, εκ των οποίων αρκετές μονογονεϊκές που έχουν και τα περισσότερα προβλήματα.

“Η οικογένεια του Αλέξη, όπως και οι περισσότερες, έχουν ανάγκη από τρόφιμα” λέει η κ. Γιαννάκου και τονίζει ότι όποιος θέλει να βοηθήσει, πρέπει να καλέσει στο τηλέφωνο το ¨Φωτεινό Αστέρι” και να πει “για τον Αλέξη”.

Το “Φωτεινό Αστέρι” κάνει έκκληση και για γλυκίσματα προκειμένου να προσφέρει στα άπορα παιδιά μια γεύση Χριστουγέννων. Δώστε το χέρι σας στους Αλέξηδες της ζωής μας. Τους το χρωστάμε.

Πηγή: tempo24.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…