Ένα γιαούρτι με Πέτσα χωρίς Πέτσα! Ο Κουραφέλκυθρος «δικάζει» τις παλινωδίες της Εξεταστικής

Ο σκιτσογράφος Αντώνης Βαβαγιάννης περιγράφει σε ένα σκίτσο όλα όσα έγιναν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή 

NewsRoom 25/11/2021 | 15:18

«Ένα γιαούρτι με πέτσα χωρίς πέτσα». Με αυτή τη φράση ο δημιουργός των Κουραφέλκυθρων Αντώνης Βαβαγιάννης, περιγράφει ακριβώς όσα τραγελαφικά συνέβησαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής, η οποία δημιουργήθηκε για να ερευνήσει σε μεγάλο βαθμό τη λεγόμενη Λίστα Πέτσα.

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης σε σκίτσο που δημοσιεύει σήμερα το news247, καυτηριάζει έντονα το γεγονός ότι στην εξεταστική που δημιουργήθηκε με αφορμή τη Λίστα Πέτσα, δεν  θα κληθεί να καταθέσει ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία απέρριψε χθες το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που έχει σαν αντικείμενο να διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση, μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ, τις γνωστές δηλαδή «λίστες Πέτσα».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάλυση του κράτους δικαίου και του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, καθώς είναι αδιανόητο να μην καταθέτει σε μια τέτοια επιτροπή ο βασικός παράγοντας που προκάλεσε τη σύστασή της.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία, μέσω ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και καταπάτησης του κανονισμού της Βουλής, «φυγάδευσε» όχι μόνο τον Στέλιο Πέτσα, αλλά φρόντισε να μην παρουσιαστεί κανένα άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην Επιτροπή ως μάρτυρας. Η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα να κληθούν οι:

Στέλιος Πέτσας, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ,

Βασίλης Κικίλιας, τότε υπουργός Υγείας,

Θεόδωρος Σκυλακάκης, τότε υφυπουργός Οικονομικών και

Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου