Ένα εκατ. ευρώ απαιτεί το Δημόσιο από Μπέο – Τσακογιάννη για το σκάνδαλο Koriopolis

Με την είδηση ότι το Ελληνικό Δημόσιο αξιώνει ένα εκατ. ευρώ από τους Μπέο - Τσακογιάννη ξεκίνησε -πριν διακοπεί- η δίκη για το παραποδοσφαιρικό σκάνδαλο Koriopolis, στο οποίο κατηγορούνται συνολικά 84 άτομα.

582061d81dc52415668b47b7

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Δημόσιο απαιτεί το συγκεκριμένο ποσό από τους δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες για λόγους ηθικής ικανοποίησης, με δεδομένο πως πως την περίοδο του φερόμενου παράνομου στοιχηματισμού ο ΟΠΑΠ ήταν υπό την εποπτεία του κράτους, με το εν λόγω σκάνδαλο να προκαλεί τεράστιες ζημίες στα έσοδα του Οργανισμού. 

Η δίκη άρχισε με παρόντες τους 9 από τους 84 κατηγορούμενους, αλλά διακόπηκε για να αποφασίσει επί της ένστασης ακυρότητας της κλήσης που έχουν υποβάλει οι κ.κ. Μπάκος, Μποροβήλος και Κομπότης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 84 άτομα, πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς, για παράνομες πράξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων και δωροδοκίες ποδοσφαιριστών. 

Παρών στο Δικαστήριο ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και τελών σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ηλιούπολης φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα της τάξεως των 209.846, 63 ευρώ. 

Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων. Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες, 63 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αρχικώς είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση, ωστόσο απαλλάχθηκε.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο