Ένα έγκλημα δίχως τέλος με την συνενοχή της Ελλάδας: Πάνω από 3.500 παιδιά νεκρά στη Γάζα

Κόλαση πυρός για μία ακόμα ημέρα στη Γάζα που πλήττεται από τους κλιμακούμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

γαζα παιδια θυματα

Το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων στους στόχους που έχουν θέσει στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται. Tην ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

 

«Αν δεν ψηφίσατε για ειρήνη, ενώ τα παιδιά πεθαίνουν, δεν ξέρω πώς κοιμάστε τα βράδια»

Την ώρα που οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Γάζα, με την περιοχή να είναι χωρίς τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας προχώρησε σε μία συγκλονιστική δήλωση σχετικά με την επόμενη μέρα στην περιοχή.

Ο Humza Yousaf δήλωσε ότι δεν έχει νέα από τους γονείς της συζύγου του που είναι παγιδευμένοι στη Γάζα και πρόσθεσε.

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, φοβάμαι ότι δεν έχουμε νέα από τα πεθερικά μου. Η ανησυχία μου είναι για όλους τους αθώους ανθρώπους που υποφέρουν για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας συμπλήρωσε λέγοντας πως «αν δεν ψηφίσατε υπέρ της ειρήνης, ενώ παιδιά πεθαίνουν, τότε δεν ξέρω πώς κοιμάστε τα βράδια».

 

ΠΟΥ: «Απελπιστικά αναγκαίες οι ιατρικές προμήθειες στη Γάζα»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σε δήλωσή του, το Σάββατο (28/10), πως «κατά τη διάρκεια μιας νύχτας έντονων βομβαρδισμών και χερσαίων εισβολών στη Γάζα, με αναφορές για εχθροπραξίες που συνεχίζονται ακόμα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ασθενείς και οι πολίτες έχουν υποστεί πλήρη διακοπή των επικοινωνιών και του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ακόμα, στην ανακοίνωση σημειώνεται το εξής: «Ο ΠΟΥ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και υπενθυμίζει σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να λάβουν όλες τις προφυλάξεις για την προστασία των αμάχων και των πολιτικών υποδομών. Αυτό περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους ασθενείς, τις εγκαταστάσεις υγείας και τα ασθενοφόρα, καθώς και τους αμάχους που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Πρέπει να ληφθούν ενεργά μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν βλάβη και ότι θα εξασφαλιστεί ασφαλής διέλευση για τη μετακίνηση των απελπιστικά αναγκαίων ιατρικών προμηθειών, καυσίμων, νερού και τροφίμων μέσα στη Γάζα και σε όλη τη Γάζα».

«Οι αναφορές για βομβαρδισμούς κοντά στα νοσοκομεία της Ινδονησίας και Αλ ίφα είναι σοβαρά ανησυχητικές. Ο ΠΟΥ επαναλαμβάνει ότι είναι αδύνατο να απομακρυνθούν οι ασθενείς χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους. Τα νοσοκομεία σε όλη τη Γάζα λειτουργούν ήδη στο μέγιστο της χωρητικότητάς τους λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν κατά τις εβδομάδες των αδιάκοπων βομβαρδισμών και δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν μια δραματική αύξηση του αριθμού των ασθενών, ενώ παράλληλα παρέχουν καταφύγιο σε χιλιάδες πολίτες» τονίζεται, επίσης, από τον ΠΟΥ.

Κατόπιν, μεταξύ άλλων, ο ΠΟΥ επεσήμανε: «Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που παρέμειναν στο πλευρό των ασθενών τους αντιμετωπίζουν την εξάντληση των προμηθειών, χωρίς να έχουν πού να βάλουν νέους ασθενείς και χωρίς μέσα για να ανακουφίσουν τον πόνο των ασθενών τους. Οι τραυματίες αυξάνονται κάθε ώρα, αλλά τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν λόγω του μπλακ άουτ στις επικοινωνίες. Τα νεκροτομεία είναι γεμάτα. Περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά».

Σύμφωνα με το Ισραήλ, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς διευθύνει και οργανώνει τις επιχειρήσεις του από ένα γιγάντιο δίκτυο υπόγειων σηραγγών.

“Στη διάρκεια της νύχτας, τα πολεμικά αεροσκάφη του Τσαχάλ (ισραηλινός στρατός) έπληξαν 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, υπόγειες εγκαταστάσεις μάχης και άλλες υπόγειες υποδομές. Αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…