Newsroom

Newsroom

Ένα δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, για το πρόγραμμα εξαθλίωσης του κυπριακού λαού

Σε περίπου 1 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο θα δώσει το ΔΝΤ στην Κύπρο τα επόμενα τρία χρόνια.…

Σε περίπου 1 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο θα δώσει το ΔΝΤ στην Κύπρο τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αντιπροσωπεία του ΔΝΤ κατέληξε σε συμφωνία με τις κυπριακές αρχές για το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα υποστηριχθεί από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Ένα πρόγραμμα, το οποίο, όπως αποκαλύπτει το HOTDOC που κυκλοφορεί από αύριο Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 θα οδηγήσει τον κυπριακό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όπως έγινε και με την Ελλάδα και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που εδώ και μια τριετία έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία στην ύφεση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, «το συνδυασμένο χρηματοδοτικό πακέτο των 10 δισ. ευρώ έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την Κύπρο να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης του χρέους, ενώ εφαρμόζει τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της υγείας της οικονομίας και την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές χρηματοδότησης».

Στην πράξη όμως, το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει, όπως έγινε και στη χώρα μας. Συνταγή θανάτου και όχι εξόδου από την οικονομική κρίση.

Την ίδια ώρα , σε κοινή τους ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επισημαίνουν τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, στο οποίο συμφώνησε να προχωρήσει η Κύπρος. 

«Οι κυπριακές αρχές έχουν ξεκινήσει ένα πολυετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα», αναφέρουν οι δύο αξιωματούχοι.

Το έργο μοιάζει να ναι βγαλμένο απο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά σε κυπριακή έκδοση. Όλα γίνονται για τη σωτηρία της Κύπρου. Με τη μόνη διαφορά ότι η αντίστοιχη σωτηρία στην Ελλάδα δεν ήρθε ποτέ.