Ένα διαφορετικό πρωτοσέλιδο από τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Τα πρωτοσέλιδα της «Ελευθεροτυπίας» έχουνε γράψει την δική τους ιστορία. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, ένα ακόμα, που δημιουργήθηκε από τους πρώην εργαζόμενους της, ήρθε να θυμίσει σε πολλούς την δυναμική που είχε αυτή η εφημερίδα, αλλά παράλληλα να δείξει και την κραυγή αγωνίας των 850 εργαζομένων -μετά το κλείσιμο της ιστορικής ''Ε'' και την πώληση του κτιρίου- για την δίκαιη καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Έκπληξη προκάλεσε και συναισθηματικό θυμικό, το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας στα social media την Τετάρτη.

Πολλοί χρήστες στο facebook αντίκρισαν σήμερα το πρωί στο timeline, εξώφυλλο της ιστορικής εφημερίδας της Ελευθεροτυπίας, νομίζοντας ότι η εφημερίδα επανήλθε… Προς λύπη όμως πολλών ήταν μια εύστοχη παρέμβαση των πρώην εργαζομένων της εφημερίδας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  για δίκαιη καταβολή των δεδουλευμένων τους που προς το παρόν μπλοκάρεται από τις τράπεζες. 

Εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 850 εργαζόμενοι δεν έχουν καταφέρει να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους. Μετά από πολυετή και επίπονο δικαστικό αγώνα, μία μερική δικαίωση επρόκειτο να έρθει στα μέσα Ιουλίου, μαζί με καταβολή χρημάτων στο δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Οι τράπεζες όμως, «ανέντιμα και καταχρηστικά» και παρά τις ήττες τους στα δικαστήρια, κατέθεσαν αιτήσεις ανακοπής, προσπαθώντας να καθυστερήσουν το μοίρασμα της πτώχευσης, ίσως και για μια πενταετία ακόμα. Στερώντας έτσι μία πολύτιμη οικονομική ανάσα από πολλές εκατοντάδες οικογένειες και περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικά ταμεία και ΟΑΕΔ.

Το σημερινό διαφορετικό πρωτοσέλιδο έχει σαν σκοπό να  μάθει ο κόσμος και κυρίως οι τράπεζες, ότι οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είναι ακόμα εδώ, και απαιτούν λύση στο πολυετές πρόβλημα. «Για τον λόγο αυτό  την Τρίτη 7/7, στις 11 το πρωί θα είμαστε και στην Σταδίου 40. Μπροστά στα κεντρικά της ALPHA BANK. Γιατί οι εργαζόμενοι της “Ε” δεν είμαστε μόνο στα γραφεία μας κάποτε. Είμαστε και στους δρόμους. Και τώρα ξανά, εκεί, στο δρόμο. Την Τρίτη. Να ακουστούμε!», αναφέρουν  σε ανάρτηση τους ο οι εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας

ΕΣΗΕΑ: Έχουν ηττηθεί νομικά και ηθικά oι τράπεζες και το γνωρίζουν

«Παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων και εμποδίζουν, για λόγους προσχηματικούς και με νομικά τερτίπια, την καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων σε 850 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους ανέργους και σε κακή οικονομική κατάσταση εδώ και εννέα χρόνια» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ με σειρά ανακοινώσεων, η τελευταία πριν λίγες μέρες και προσθέτει:

«Παρά την σαφέστατη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, που απέδειξε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, οι διοικήσεις των δύο Τραπεζών αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που τους έχουν υποδείξει οι πάντες: να αποσύρουν τις ανακοπές τους, ώστε στις 17 Ιουλίου οι πρώην εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους. Η νομική επιχειρηματολογία τους έχει καταρρεύσει, αλλά εκείνες επιμένουν σε μια καταχρηστική, ακραία και ανάλγητη συμπεριφορά, η οποία τις καθιστά υπόλογες στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη.
Έχουν ηττηθεί νομικά και ηθικά και το γνωρίζουν. Ας το παραδεχτούν και ας κάνουν το αυτονόητο, παραμερίζοντας προσχήματα, πείσματα και νομικές κατασκευές, που δεν τις οδηγούν πουθενά. Ας γνωρίζουν ότι η λύση για τους πρώην εργαζομένους θα δοθεί και χωρίς τη δική τους θέληση και συμμετοχή. Και τότε η ήττα τους θα είναι συντριπτική».

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Η Κατερίνε Γκόμες, 18 ετών, είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο…

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Μάλλον τα μπέρδεψαν στην Κ. Αχαϊα! Και αντί να στολίσουν για την 25η Μαρίου ενόψει…

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στον ΑΝΤ1 η χήρα του δημοσιογράφου και…