Newsroom

Newsroom

Ένα διαδραστικό "Ταξίδι στον Αξιό" από μεταπτυχιακή φοιτήτρια

«Εισιτήριο» για ένα διαδραστικό ταξίδι, στην προστατευόμενη περιοχή του ποταμού Αξιού, προσφέρει διαδικτυακό ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Λία Παπαδράγκα, με στόχο να συστήσει στο κοινό μια περιοχή μεγάλης σημασίας για τη βιοποικιλότητα -αλλά και για τους ανθρώπους.

57c806e01dc5246e5d8b4668

Σύμφωνα με το «σενάριο» στο www.taxidistonaxio.gr, ο χρήστης αναλαμβάνει το ρόλο του δημοσιογράφου που εξερευνά την περιοχή για να ανακαλύψει θέματα που θα ενδιαφέρουν το κοινό της εφημερίδας του. Πέρα από αυτό το φανταστικό σενάριο, που εισάγει τον χρήστη σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης, όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο διαδραστικό ντοκιμαντέρ, και τα πρόσωπα που παρουσιάζονται, είναι αληθινά.

Ο διαδικτυακός επισκέπτης βλέπει να ξεδιπλώνονται μπροστά του τοπία εξαιρετικής ομορφιάς από περιοχές απρόσιτες στον περισσότερο κόσμο, παρότι πρόκειται για έναν τόπο που βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των προσφερόμενων πληροφοριών, μπορεί να επιλέξει αυτές που τον ενδιαφέρουν περισσότερο, να δει ολόκληρο το έργο ή μέρος αυτού και να επιστρέψει, εάν θέλει, για να δει το υπόλοιπο.

Το «Ταξίδι στον Αξιό» δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής της Θεσσαλονίκης artcut film & video productions.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…