Ένα βίντεο που θα πρέπει να δουν οι «αλιείς ψήφων στην ακροδεξιά λίμνη»

Μόλις σήμερα, έγινε γνωστό ότι τελικά ο πρωθυπουργός δεν θα εκπροσωπηθεί από τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στον Γράμμο και στο Βίτσι. Εκδήλωση που κάθε χρόνο επαναφέρει το κλίμα διχασμού…

ΓΡΑΜΜΟΣ 1

Για πρώτη φορά σ΄ όλη τη μεταπολίτευση υπουργός κυβέρνησης ήταν έτοιμος να βρεθεί σε τέτοια εκδήλωση.

Το τηλεοπτικό υλικό που από το χρόνο έχει φθαρεί είναι συγκλονιστικό. Καλό θα ΄ναι να το δουν και στην κυβέρνηση και στην ΕΑΑΣ.

Μάϊος του 1984, ο Μάρκος Βαφειάδης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και ζητά να δει τον “μεγάλο αντίπαλο” του: τον Στραηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο. Με μεγάλη ευχαρίστηση ο Τσακαλώτος δέχεται να τον συναντήσει.

Οι δυο τους χαιρετήθηκαν και είπαν δυο λόγια απλά:

«Κάναμε λάθος τότε» ,είπε ο Στρατηγός Τσακαλώτος και ο Βαφειάδης απάντησε «μάλλον στρατηγέ μου» . Και οι δυο είπαν : «Ήταν όλοι καλοί Έλληνες». Αλλά ήταν όλοι νεκροί από «σφαίρα αδελφική»…

Η συνομιλία περίπου 2.30 λεπτών που έχει διασωθεί είναι συγκλονιστική. Ας την ακούσουν οι «αλιείς ψήφων στην ακροδεξιά λίμνη» και όσοι επιμένουν να μην διαβάζουν την ιστορία όπως είναι αλλά όπως τους βολεύει.

 

Θα επαναλάβουμε ότι είναι πια καιρός οι νεκροί του Εμφύλιου να τιμούνται σε μία εκδήλωση ενότητας κι όχι σε μνημόσυνα μίσους.

Πηγή:militaire

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…