Ένα βίντεο διαψεύδει το Politico

Ένα βίντεο που παρουσιάζει τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να μιλάνε και να γελάνε έβαλε τέλος στην φημολογία περί κακής συνεργασίας μεταξύ τους, με αποκορύφωμα την δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος είπε χαρακτηρίστηκα «Έχουμε τη συνεργασία που πρέπει; Παραπάνω από οποιαδήποτε προηγούμενη σύμπτωση κυβερνήσεων"

587c99221dc524181d8b4772

Δείτε το παρακάτω βίντεο που τράβηξε (την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, μετά το πέρας των συνεντεύξεων Τύπου) ο απεσταλμένος στη Γενεύη, Έλληνας ανταποκριτής στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης.

Το δημοσίευμα και η στήριξη

Την Κυριακή, το Politico σε δημοσίευμά του υποστήριξε ότι ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να τεθεί εκτός της συνέχειας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Σύμφωνα με το Politico στις επόμενες συναντήσεις δεν αποκλείεται την Ελλάδα να εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι υπήρξαν παράπονα από ΟΗΕ, Κύπρο και Τουρκία για τη συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών την Πέμπτη.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Νίκος Κοτζιάς είχε απαντήσει στο δημοσίευμα του Politico, σημειώνοντας ότι περιέχει σειρά διαστρεβλώσεων στα γεγονότα. Μάλιστα, ο υπουργός είχε εκφράσει την απορία του, τονίζοντας πως «είναι καταπληκτικό ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά ελληνικά ή και άλλα μέσα ενημέρωσης τα οποία υιοθετούν αυτούς που ακύρωσαν τη συμφωνηθείσα διαδικασία στη Γενεύη. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και επιπλέον μετά ρίχνουν τα βάρη σε αυτούς που επιμένουν στις συμφωνίες».