Εν αναμονή της απόφασης για την απεργία της ΓΕΝΟΠ-Πιθανές οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση το βράδυ (video)

Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου βρίσκεται το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ μετά την αγωγή της ΔΕΗ, ώστε…

genop dei 0

Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου βρίσκεται το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ μετά την αγωγή της ΔΕΗ, ώστε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής εκδικάστηκε η προσφυγή της διοίκησης της Επιχείρησης. Δείτε τι δήλωσαν έξω από τα δικαστήρια ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας και ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτσας.

Στο μεταξύ, δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, αν η κατάσταση στο δίκτυο παραμείνει ως έχει μέχρι στιγμής. Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου Ρεύματος. Οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ παραμένουν ως είχαν χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας.

Η ζήτηση ρεύματος είναι λίγο μειωμένη λόγω των ανέμων που ρίχνουν τη θερμοκρασία και κατ’ επέκταση τη ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών. Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει κάποια αλλαγή είτε στο μέτωπο της παραγωγής είτε της ζήτησης, θα γίνουν περικοπές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος. Για τις βραδινές ώρες, αντίθετα, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα απαιτηθούν περικοπές (όπως έγιναν και χθες το βράδυ) καθώς λείπει από το σύστημα η εισροή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά.

Πηγή: Real.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…