«Εμπρός – πίσω» από την Ελληνική Λύση: Ζητά νέα ποινικοποίηση της… βλασφημίας

Θέλει να ξαναζήσουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις όπως εκείνη με τον «Γέροντα Παστίτισιο»;

censorship 1315071 1920

Πρόταση νόμου, με την οποία προβλέπεται «τιμωρία σε κάθε έκφανση προσβολής και εξύβρισης των θείων και κάθε εκδήλωσης “χριστιανοφοβίας”, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην αιτιολογική έκθεση της αναχρονιστικής πρότασης νόμου, η Ελληνική Λύση προβαίνει στο παράλογο επιχείρημα ότι η θρησκεία της πλειονότητας των κατοίκων της Ελλάδας, η Ορθοδοξία δηλαδή, «βάλλεται πανταχόθεν», κάνοντας λόγο για «χριστιανοφοβία».

Μάλιστα, κάνει λόγο για «ρατσιστική στάση, εναντίον ομάδας ανθρώπων εξ αιτίας της Χριστιανικής τους θρησκείας», σε μια χώρα που περισσότεροι από το 90% των κατοίκων της δηλώνουν ακόλουθοι του ίδιου δόγματος.

«Είναι πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της “χριστιανοφοβίας”, από όσους πιστεύουν ακόμα στις αρχές της Δημοκρατίας και στη διαφύλαξη των ιερών, των ηθών και των ηθικών αξιών της πατρίδας μας, πριν καταστεί το φαινόμενο ανεξέλεγκτο», καταλήγει η αιτιολογική έκθεση, αφού πρώτα έχει φροντίσει να αναπαράγει για πολλοστή φορά το επιχείρημα με τον «μπαμπούλα» των «εισερχόμενων αλλόθρησκων». 

Προφανώς, η Ελληνική Λύση «ελπίζει» σε μια κοινωνία που θα τρέμει να «πιάσει στο στόμα της» ένα από τα βασικότερα πολιτικά «όπλα» κοινωνικού περιορισμού: τη θρησκεία, αλλά και που θα ποινικοποιείται αν ασκήσει κριτική στο «κράτος εν κράτει» που λέγεται Εκκλησία.

Κάποιοι προφανώς φαντασιώνονται νέους «Γέροντες Παστίτσιους»…