Newsroom

Newsroom

Εμπρηστικές δηλώσεις Λαβρόφ: Πυρηνικός και καταστροφικός ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Νέο αφήγημα και νέες «απειλές» κατά της Ουκρανίας από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών

AP22018376826026 1

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως, αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα εμπλακούν σε αυτόν πυρηνικές δυνάμεις και θα είναι καταστρεπτικός, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν “πραγματικό κίνδυνο”, αν το Κίεβο αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS το οποίο επικαλείται το Reuters, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η Ρωσία εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία σε μια ειδική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, με σκοπό να αποστρατιωτικοποιήσει και να “αποναζιστικοποιήσει” τη χώρα, δικαιολογία την οποία χαρακτήρισαν προπαγάνδα το Κίεβο και η Δύση.

Στήνοντας το νέο ρώσικο αφήγημα προειδοποιήσεις εξήγγειλε από χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι αμερικανικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα πρόσθεσε ότι καιρός είναι να γυρίσουν στις ΗΠΑ.

«Η Ρωσία, δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στον αληθινό κίνδυνο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα η Ουκρανία και λαμβάνει κάθε μέτρο για να το αποτρέψει», είπε χαρακτηριστικά.