Newsroom

Newsroom

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: "Κύριε Στουρνάρα, μην κλείνετε τη ΔΟΥ Αιγίου!"

Στο θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Αιγίου επανέρχεται με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος…

Στο θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Αιγίου επανέρχεται με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την “προοπτική” της συγχώνευσης της υπηρεσίας με αντίστοιχη στην Πάτρα, οδηγώντας 60.000 και πλέον φορολογούμενους σε απίστευτη ταλαιπωρία. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο ανακοίνωσε την οριστική κατάργηση 127 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα, τονίζοντας παράλληλα πως στην Αχαΐα θα απομείνουν 2 ΔΟΥ, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ποιες θα είναι αυτές και πού θα εδρεύουν.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: “Κατόπιν αυτής της σημαντικής διαρθρωτικής αλλαγής, και ειδικά έπειτα από τη μεταφορά του Ελεγκτικού και του Δικαστικού Τμήματος της ΔΟΥ Αιγίου – Ακράτας στην Α΄ ΔΟΥ Πατρών, αυτόματα 60.000 φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις (από 70 έως 200 χλμ), ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα, όπου θα είναι αμφίβολο αν θα εξυπηρετηθούν σε μία ημέρα και αν δεν θα χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδρομή αυτή” Και βέβαια, σημειώνεται πως ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών βρίσκεται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου, με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Συνεχίζει η επιστολή: “Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανάγκη περιστολής των δημοσίων δαπανών και νοικοκυρέματος του κράτους, όρος αναγκαίος για τον εξορθολογισμό της δράσης του και των υποχρεώσεων που ανελήφθησαν απέναντι στους δανειστές μας και φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον σκοπό. Προτού όμως εφαρμόσετε τα δραματικά δραστικά μέτρα σας, οφείλετε να εξασφαλίσετε την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων λαμβάνοντας αντισταθμιστικά μέτρα που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εξυπηρέτηση του κόσμου. Δηλαδή, αν οι εργασίες της ΔΟΥ καλύπτονταν από εδώ και στο εξής ηλεκτρονικά με τη χρήση των ειδικών κωδικών TAXISNET, δεν θα υπήρχε αντίρρηση στο «νοικοκύρεμα» των ΔΟΥ και τη συγχώνευση των υπηρεσιών τους προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Επίσης στα πλαίσια αυτού του νοικοκυρέματος θεωρούμε μέγιστη παράλειψή σας την ολοσχερή κατάργηση του αναχρονιστικού ΚΒΣ, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί ως το πλέον αντιαναπτυξιακό τερατούργημα. Δεν νοείται κατάργηση ΔΟΥ πριν από την κατάργηση του ΚΒΣ, την οποία συνεχώς εξαγγέλλετε και ποτέ δεν υλοποιείτε.

Γενικά, θεωρούμε ότι η λήψη τέτοιων αποφάσεων χωρίς την εξασφάλιση των αντισταθμιστικών λύσεων κάθε άλλο παρά νοικοκύρεμα του ελληνικού δημοσίου δεν πρόκειται να επιφέρουν. Αντιθέτως θα προκαλέσουν την υποβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας, την παρεμπόδιση της επιχειρηματικότητας, τον μαρασμό της τοπικής οικονομίας και την ερήμωση των κέντρων των πόλεων, ενώ παράλληλα θα εγείρουν αντιδράσεις εκ μέρους των συμπολιτών μας των οποίων τα εισοδήματα έχουν μειωθεί τόσο δραματικά που δεν τους επιτρέπουν μετακινήσεις τόσων πολλών χιλιομέτρων.

Στην ίδια κατεύθυνση συντελούν οι ενέργειες τόσο του Δήμου Αιγιάλειας όσο και του Επιμελητηρίου Αχαΐας αλλά και των υπολοίπων φορέων της Αιγιάλειας και κυρίως τις ανωτέρω θέσεις τις προσυπογράφει και ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Θεωρούμε ότι η συλλογική δράση θα αναδείξει τη σοβαρότητα του θέματος για την ανάληψη των ανάλογων ευθυνών εκ μέρους σας” καταλήγει η επιστολή, η οποία βέβαια είναι αμφίβολο κατά πόσο θα ληφθεί υπόψιν, πόσο μάλλον το αν θα απαντηθεί…

http://www.filodimos.gr

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…