Εμπόλεμη ζώνη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Καταχέριασμα Μωραϊτη σε Βενιζέλο: "Συνομωσίες" κάνουν οι "καλικάντζαροι" και η "πέμπτη φάλαγγα&quot

Άνω – κάτω έγινε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν βγήκαν από…

Άνω – κάτω έγινε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν βγήκαν από την αίθουσα οι εκπρόσωποι του Τύπου και έμειναν οι βουλευτές να συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών. Η συζήτηση από τη πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας επανήλθε στην λειτουργία του κόμματος, στην πορεία του προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, στο ρόλο των θεσμικών Οργάνων και φυσικά στις λανθασμένες κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το κόμμα υπολειτουργεί, πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική και πως υπάρχει απόσταση από την κοινωνία. 

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε αμέσως και σε έντονο ύφος, όπως άλλωστε συνηθίζει όταν δέχεται εσωκομματικά “πυρά”, καθώς, ως γνωστόν ο ίδιος θεωρεί τον ευατό του υπεράνω κάθε κριτικής, κάνοντας για πολλοστή φορά λόγο για “συνομωσίες”, ενώ διαμαρτυρόμενος στη συνέχεια ανέπτυξε την γνωστή του θεωρία περί φαντασμάτων αφού σημείωσε πως όλοι βάλουν εναντίον του.

Μάλιστα, υπέρ του κ. Βενιζέλου έσπευσε να εμφανιστεί η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Έφη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ανέφερε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.

Στην κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο αιτωλοακαρνάνας βουλευτής, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αφού υπογράμμισε πως διαφωνεί κάθετα με την άποψή της τόνισε ότι δεν μπορεί να βρίσκονται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες.

Ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ακολούθως πως κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Επίσης, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως “συνομωσίες” κάνουν οι “καλικάντζαροι” και η “πέμπτη φάλαγγα”, θυμίζοντας την προ ολίγων εβδομάδων σχετική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ.

Κριτική άσκησε, επίσης, και ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος, ο Μιχάλης Κασσής σε έντονο ύφος διαπίστωσε πως το κόμμα έχει διαλυθεί και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, αφού αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, δεδομένου ότι μένει πλέον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες.  Ο κ. Κασσής είπε, δε, πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.

 

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος…