Εμπλοκή Ερντογάν στο σκάνδαλο διαφθοράς

cover
NewsRoom 14/01/2014 | 13:27

Πιθανή εμπλοκή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς που αφορά μίζες εκατομμυρίων διακινούνταν σε τούρκους πολιτικούς μέσα σε κουτιά παπουτσιών.

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ-24» αναφέρει ότι από την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν νέα στοιχεία που εμπλέκουν τον πρωθυπουργό, τον γιο του αλλά και τον υπουργό Δασών. 

Οι διαρροές ολοένα και αυξάνονται, παρά τις προσπάθειες τις τουρκικής κυβέρνησης να "κλείσει" στόματα, απομακρύνοντας τον Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης, αποδεκατίζοντας το Υπουργικό Συμβούλιο του πρωθυπουργού και αναγκάζοντας τον τελευταίο να κάνει δηλώσεις, καταγγέλοντας πως πίσω από το σκάνδαλο κρύβεται συνωμοσία ξένων κέντρων εις βάρος του τουρκικού λαού.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται και καταγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες. Σε μία εξ΄αυτών ένας Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (που ήδη το όνομά του έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο διαφθοράς) και ένας συνεργάτης του, φαίνεται να συνομιλούν με τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, με έναν σύμβουλό του και με τον γιο του. Στις συνομιλίες μάλιστα αυτές ο Σαουδάραβας ζητεί ραντεβού από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Επιπλέον έχει καταγραφεί και μία συνομιλία του υπουργού Δασών κ. Βεσϊσέλ Έρογλου με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Στήριξης Επενδύσεων, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Ερντογάν. Το περιεχόμενο της συνομιλίας αυτής (σύμφωνα πάντα με την τουρκική ιστοσελίδα) σχετίζεται με τις υποθέσεις του Σαουδάραβα επιχειρηματία και των συνεργατών του.