Εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά που εξομοίωναν αποστολή βομβαρδισμού στο Κεντρικό Αιγαίο

Μια τετράδα μαχητικών F-16 της Τουρκίας, εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα, μπήκε καρφί σήμερα μέσα στο κεντρικό Αιγαίο χωρίς να έχει καταθέσει σχετικό σχέδιο πτήσης, προχωρώντας σε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αμέσως η Πολεμική Αεροπορία έδωσε εντολή για απογείωση μαχητικών F-16 που ήταν σε επιφυλακή σε προκεχωρημένο αεροδρόμιο στο Κεντρικό Αιγαίο.

Τα ελληνικά μαχητικά πλησίασαν τα τουρκικά που όπως όλα δείχνουν ήταν σε αποστολή εξομοίωσης βομβαρδισμού, καθώς τα δυο οπλισμένα προσομοίωναν τα μαχητικά συνοδείας και τα άλλα δύο άοπλα, τα μαχητικά βομβαρδισμού.

Οι Τούρκοι δεν υπάκουσαν και προχώρησαν σε συνολικά πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα ελληνικά μαχητικά ξεκίνησαν αμέσως την εμπλοκή. Αν και τα τουρκικά προσπάθησαν να αποφύγουν τον εγκλωβισμό στα σκοπευτικά των ελληνικών, όλα έδειξαν πως ακόμα το επίπεδο δεν είναι τέτοιο που να προβληματίζει ιδιαίτερα τους Έλληνες χειριστές.

Πράγματι μετά από λίγους ελιγμούς τα ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν στην «ώρα 6», δηλαδή πίσω από τα τουρκικά μαχητικά και οι έλληνες χειριστές, πιέζοντας το κουμπί του φωτοπολυβόλου, απέκτησαν μερικές ακόμα φωτογραφίες για το «άλμπουμ» που μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία στάλθηκε στις αρμόδιες Αρχές και το ΝΑΤΟ.

Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν ανατολικά, χωρίς να ξαναγυρίσουν όπως πριν από λίγες ημέρες.

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία…