Newsroom

Newsroom

Εμπαίζουν τους ανέργους στα πεντάμηνα

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνει ότι: “Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλών ανέργων που έκαναν αίτηση για να προσληφθούν…

oaed 5

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνει ότι: “Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλών ανέργων που έκαναν αίτηση για να προσληφθούν στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ είναι επιτυχόντες και βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΟΑΕΔ, οι επιβλέποντες φορείς, δηλαδή οι εργοδότες, αρνούνται να τους τοποθετήσουν στην εργασία τους.

Υπάρχουν φορείς που αλλάζουν αυθαίρετα τις ειδικότητες, άλλοι φορείς ζητούν ετεροχρονισμένα νέα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες στα προγράμματα να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι στα προγράμματα παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την ίδια στιγμή που εργάζονται κανονικά.

Η ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση βαραίνει συνολικά την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η κοροϊδία των ανέργων.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους στα προγράμματα να απευθύνονται χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στα σωματεία τους, στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 και στα τηλέφωνα 2410 250708, 532459. Να μην αφήσουμε να γίνει καθεστώς η δουλειά χωρίς δικαιώματα. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε”.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…