Έμμέσως πλην σαφώς σαφώς ο Χρυσοχοϊδης ομολογεί τη χειραγώγηση των ειδήσεων και την προπαγάνδα

Την χειραγώγηση ουσιαστικά μέσω fake news παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε  συνέντευξη του στο “Πρώτο Θέμα” 

1767838

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν φοβάται “επανάληψη του «σκηνικού της ρακέτας», με αφορμή τις εικόνες που είδαμε σε παραλίες και δεδομένου ότι όσο περνούν οι ημέρες η θερμοκρασία θα ανεβαίνει”, ο άγρυπνος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη απάντησε ότι “τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα. Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν“.

Καταλάβατε;  “Καλά έκανε η τηλεόραση” που μας σερβίρισε “μούφα” ρεπορτάζ για χαμό σε παραλίες, δάση, άλση, πλατείες κλπ γιατί “η πειθαρχία πρέπει να είναι απολύτη”.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την εν λόγω δήλωση, όπως για παράδειγμα αφού είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει τους πολίτες να αντιληφθούν ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι προς το συμφέρον τους, τα κανάλια από υπερβάλλοντα ζήλο παραποιούν τα ρεπορτάζ και “μεγεθύνουν ελάχιστες πλειοψηφίες”;

Γιατί χθες ο κ.Πέτσας για να δικαιολογήσει την καμπάνια των 11 εκ. ευρώ του “Μένουμε Σπίτι” απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στο φιλότιμο των ΜΜΕ”…

ΥΓ: Ακριβώς πριν τη δήλωση “καλά έκανε η τηλεόραση”, ο κ.Χρυσοχοΐδης έχει αναρωτηθεί εντελώς αθώα “αν για παράδειγμα οι πολίτες δεν δείξουν την πειθαρχία που πρέπει ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων;”

Πηγή: Faq

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…