Newsroom

Newsroom

Έμμεση αναφορά Ιερώνυμου στο περιστατικό με την τρανς γυναίκα (video)

«Δεν έχουμε δικαίωμα να βγάλουμε από την πόρτα της Εκκλησίας κανέναν»

5573425

Έμμεση αναφορά στο περιστατικό με την τρανς γυναίκα που απομακρύνθηκε από εκκλησιαστικό συσσίτιο στο κέντρο της Αθήνας από τον αρμόδιο ιερέα επειδή όπως της είπε και φαίνεται σε βίντεο «είσαι άντρας με βυζιά».

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον τραμπουκισμό της άπορης γυναίκας από τον ιερέα, σε ομιλία του κατά τη συνάντησή του με τους προϊσταμένους των ναών της Αρχιεπισκοπής, στο πλαίσιο έναρξης του επιμορφωτικού προγράμματος με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας-Προσφορά προς τον άνθρωπο», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χωρίς να αναφέρει ευθέως το περιστατικό, έκανε μια αναφορά με το οποίο έδωσε το στίγμα που θέλει να περάσει στους ιερείς των ενοριών.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι «τα προβλήματα γίνονται κάθε μέρα και περισσότερα. Η Εκκλησία είναι η εγγύηση. Είναι η υπόσχεση. Η Εκκλησία θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος για αυτόν τον τόπο» και πρόσθεσε ότι «όλα είναι Εκκλησία. Δεν είναι μόνο το χτύπημα της καμπάνας. Δεν είναι μόνο το κήρυγμα. Είναι και η υποδοχή του οποιουδήποτε ανθρώπου. Δεν έχουμε δικαίωμα να βγάλουμε από την πόρτα της Εκκλησίας κανέναν. Όποιος κι αν είναι», κατέληξε ο μακαριότατος.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες μεταδόθηκε βίντεο με τη χυδαία επίθεση του παπά προς μια τρανς γυναίκα, της οποίας της αρνήθηκε η παροχή συσσιτίου εξαιτίας τρανσοφοβικών προκαταλήψεων, με τον παπά να την αποκαλεί «άντρα με βυζιά».

Η τρανς γυναίκα μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA και εξιστόρησε όλο το διάλογο που εκτυλίχθηκε, την ώρα της διανομής του συσσιτίου.

«Πήγα, όπως συνήθιζα επί 15 ημέρες, να πάρω το συσσίτιό μου. Εκείνη την ημέρα μου είπαν οι γυναίκες που φροντίζουν για το συσσίτιο ότι θέλει να με δει ο παπάς της ενορίας. Με ρωτάει “έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου;”, του λέω “φυσικά”, με ρώτησε μετά “τι φορολογική δήλωση έχεις;” και του είπα “αυτή που χρειάζεται για να έχω το συσσίτιο”.

Μετά με ρωτάει “είσαι άντρας ή γυναίκα;” και του είπα “τι σημασία έχει;”. Μετά με ξαναρώτησε και του είπα ότι είμαι τρανς. Και μου είπε “άκουσε να δεις, αυτή είναι η τελευταία φορά που το παίρνεις, γιατί είσαι άντρας με βυζιά. Άμα θέλεις βγάλε τα βυζιά σου, γίνε άντρας και θα έρχεσαι να παίρνεις το συσσίτιο. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου”.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…