Newsroom

Newsroom

Εμμένει στη στάση της η Τσεχία: "Ο Πρόεδρος έλεγε και θα λέει τα ίδια για την Ελλάδα – Γιατί αντιδράσατε τώρα;"

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται η «διπλωματική εμπλοκή» Ελλάδας και Τσεχίας έπειτα από τις νέες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τσέχου προέδρου, πως ο Μίλος Ζεμαν θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του περί

miloszeman

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται η «διπλωματική εμπλοκή» Ελλάδας και Τσεχίας έπειτα από τις νέες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τσέχου προέδρου, πως ο Μίλος Ζεμαν θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του περί GRexit.

Μετά την ανάκληση του έλληνα Πρέσβη στην Πράγα, Παναγιώτη Σαρρή έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου εξωτερικών, η Τσεχία φαίνεται πως εμμένει στην επιθετική στάση της.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τώρα» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τσέχου προέδρου, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος επιμένει στην άποψή του, την οποία και θα συνεχίσει να παρουσιάζει δημόσια.

«Ο πρόεδρος δημόσια διακήρυξε τη θέση του τους περασμένους μήνες. Επιμένει στις απόψεις του και θα συνεχίζει να τις εκφράζει δημόσια», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται σε δηλώσεις του στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR ο Μίλος Ζεμαν είχε πει ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας». Και εξέφρασε την απογοήτευσή του «που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, σε έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ».

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα αναφέρουν ότι η τσεχική κυβέρνηση πρωτοστατεί στον άτυπο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες.

 

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός