Newsroom

Newsroom

Έμιλι Ρατακόφσκι: Πόζαρε με αξύριστη μασχάλη και έγραψε βιβλίο ενάντια στον καπιταλισμό (Photos)

Το διάσημο μοντέλο και influencer τα έβαλε τώρα με τον καπιταλισμό και εξηγεί το γιατί, στο νέο της βιβλίο.

emili ratakofski aksiristes masxales ginaikes

Το διάσημο μοντέλο και influencer τα έβαλε τώρα με τον καπιταλισμό και εξηγεί το γιατί, στο νέο της βιβλίο – Η έκδοση, που έχει γίνει μέσα σε δύο μήνες διεθνώς best seller και έχει προκαλέσει φρενίτιδα, περιλαμβάνει 11 δοκίμια με προσωπικό, εξομολογητικό ύφος για τα βιώματα μιας γυναίκας που -όπως αποκάλυψε- ένιωθε ότι η εικόνα της, η αντανάκλασή της δεν της ανήκε.

Στα χρόνια του Instagram και του #MeToo, μια γυναίκα μπορεί να ντύνεται όπως επιθυμεί, να ποζάρει όσο προκλητικά θέλει, διαδηλώνοντας, χωρίς να απαρνείται τη θηλυκότητά της, για την ισότητα και το δικαίωμα για αυτοδιάθεση του σώματός της.

Το top model, influencer και -τώρα πια- δοκιμιογράφος, έγινε διάσημη μέσα από ένα πολύ δημοφιλές hot account που μοιάζει σαν να έχει βγει από τις σελίδες του Playboy που όπως φέρεται της έδωσε και το βήμα για να μιλήσει ελεύθερα και χωρίς ταμπού για όσα την απασχολούν: τον μισογυνισμό, την πατριαρχία, τις φυλετικές διακρίσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Αρχικά έγραψε ένα δοκίμιο με τίτλο «Buying myself back» (Αγοράζοντας πίσω τον εαυτό μου), που δημοσιεύθηκε πρώτα στο «New York Magazine», το οποίο έγινε viral, στρώνοντας ουσιαστικά το χαλί για το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Μy Body».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Η έκδοση, που έχει γίνει μέσα σε δύο μήνες διεθνώς best seller και έχει προκαλέσει φρενίτιδα, περιλαμβάνει 11 δοκίμια με προσωπικό, εξομολογητικό ύφος για τα βιώματα μιας γυναίκας που -όπως αποκάλυψε- ένιωθε ότι η εικόνα της, η αντανάκλασή της δεν της ανήκε.

Πέρα από τα αποσπάσματα που διέρρευσαν στον Τύπο πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, τον περασμένο Νοέμβριο, με αποκαλύψεις για άνδρες που στην πορεία της τσαλαπάτησαν την προσωπικότητά της, όπως ο τραγουδιστής Ρόμπιν Θικ, που κατά τη διάρκεια ενός videoclip του στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Ρατακόφσκι κυκλοφορούσε στα γυρίσματα μεθυσμένος, πιάνοντάς της το στήθος, το «My Body» είναι ένα βιβλίο που στόχο έχει, όπως επισημαίνει η ίδια η συγγραφέας, να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα του καπιταλισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Γυναίκες όπως η Εμιλι Ρατακόφσκι κάνουν ένα βήμα μπροστά, απαιτώντας το δικαίωμα να είναι όπως αυτές επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται να απολογηθούν ούτε για το σεξαπίλ ούτε επειδή απολαμβάνουν την προβολή.

Στο ίδιο πλαίσιο φωτογραφήθηκε και στο περιοδικό «Harper’s Bazaar», με δαντελένιο διάφανο σουτιέν, επιδεικνύοντας την αξύριστη μασχάλη της.

«Ξέρω σίγουρα ότι οι αρχικές μου εξερευνήσεις ως προς τη θηλυκότητά μου είχαν επηρεαστεί από την κουλτούρα που μισεί τις γυναίκες. Γαμώτο, είμαι επίσης σίγουρη ότι πολλοί από τους τρόπους που συνεχίζω να είμαι “σέξι” είναι βαθιά επηρεασμένοι από το μισογυνισμό. Αλλά νιώθω καλά με αυτό, γιατί είναι επιλογή μου, σωστά; Δεν μιλά γι’ αυτό ο φεμινισμός; Για την επιλογή;

Το αν θα αποφασίσω να ξυρίσω τις μασχάλες μου ή όχι είναι δική μου δουλειά. Για μένα, οι τρίχες στο σώμα είναι άλλη μια ευκαιρία για τις γυναίκες να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην επιλογή, μια επιλογή βασισμένη στο πώς θέλουν να νιώθουν σχετικά με το αν θα έχουν τρίχες ή όχι. Γενικά, συνήθως μου αρέσει να ξυρίζομαι, αλλά κάποιες φορές το να αφήσω τις τρίχες μου να μεγαλώνουν είναι αυτό που με κάνει να νιώθω σέξι… Τελικά, η ταυτότητα και η σεξουαλικότητα κάθε ατόμου εξαρτάται από το ίδιο το άτομο και κανέναν άλλον», δήλωσε στο περιοδικό, εξηγώντας την επιλογή της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Ο καταγγελτικός της λόγος για το #MeToo και τη γυναικεία χειραφέτηση προβλημάτισε και σχολιάστηκε πολύ θετικά, αλλά η επίθεσή της στον καπιταλισμό σκόρπισε το γέλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κάνοντας την ίδια ακόμα πιο πλούσια.

Η δημοσιογράφος των «New York Times», Molly Young, σε πρόσφατο άρθρο της στην εφημερίδα με τίτλο «Σε έναν κόσμο που εκμεταλλεύεται τις γυναίκες, η Έμιλι Ρατακόφσκι εκμεταλλεύεται τον εαυτό της. Είναι αυτό πρόοδος;», γράφει: «Υπάρχουν θαρραλέες στιγμές αυτο-αποκάλυψης στο “My Body” και αποσπάσματα που με έκαναν να γελάσω».

Στη Larissa Pham, δημοσιογράφο του Nation, όταν τη ρώτησε ευθέως τι εννοεί με αυτά που λέει για τον καπιταλισμό, η Έμιλι απάντησε:

«Βασικά, ένα από τα μεγάλα, μεγάλα κίνητρα που με έκαναν να θέλω να έχω αυτήν την καριέρα που έχω, δεν ήταν μόνον η προσωπική επιβεβαίωση, αλλά επίσης τα λεφτά. Πραγματικά, εύχομαι οι άνθρωποι να μιλούσαν περισσότερο για τα λεφτά γενικότερα, αλλά προσπάθησα να το κάνω να φανεί ως η διάμεση γραμμή που ακολουθείς μέσω του βιβλίου μου, καθώς ήταν η διάμεση γραμμή που ακολούθησα και στη ζωή μου: ένιωθα ότι θέλω να έχω την ελευθερία που σου παρέχουν τα χρήματα -ακόμα και τη δυνατότητα να γράψεις ένα βιβλίο. Δεν κατηγορώ κανέναν για το ότι ζει στον κόσμο που ζούμε και προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Αυτό που θέλω να μπορώ να κάνω είναι το να έχω τη δυνατότητα να κριτικάρω το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε. Και αυτό πιστεύω ότι είναι η αλήθεια για το φεμινισμό και αυτό είναι η αλήθεια για τον καπιταλισμό».

Η δημοσιογράφος τη ρωτά: Χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου σοσιαλίστρια;

«Δεν ξέρω… Δεν ξέρω. Δεν σκέφτηκα ποτέ να με προσδιορίσω ως σοσιαλίστρια ή όχι. Θα έλεγα ότι πιθανότατα οι κοντινοί μου άνθρωποι θα έλεγαν ότι είμαι σοσιαλίστρια. Είναι το ίδιο όπως ο Μπέρνι Σάντερς αποκάλεσε τον εαυτό του “δημοκρατικό σοσιαλιστή” . Θα έλεγα ότι σίγουρα με ενδιαφέρει πολύ ο σοσιαλισμός. Και είμαι πολύ δυσαρεστημένη με τον καπιταλισμό, οπότε…».

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…