«Εμφύλιος» στο τένις-Μπλόκο στην συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open

Χαμός επικρατεί με την συμμετοχή του ανεμβολίαστου για τον κορονοϊό Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, με τον Σέρβο να παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο

novak djokovic

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με την συμμετοχή του No1 τενίστα στον κόσμο. Ο 34χρονος κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, που διεκδικεί το 21ο Grand Slam της καριέρας του, έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1) στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Βικτώρια, ωστόσο δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στο τένις, ήρθε σε επαφή με το αεροδρόμιο λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει την είσοδο στη χώρα.

Να τονιστεί, ότι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες και όσοι έχουν ιατρική εξαίρεση να μην κάνουν το εμβόλιο θα επιτρέπεται να αγωνιστούν στο Australian Open. Στην περίπτωση του (ανεμβολίαστου) Τζόκοβιτς χορηγήθηκε (ιατρική) εξαίρεση από τους διοργανωτές του τουρνουά για να αγωνιστεί στη Μελβούρνη, κάτι το οποίο ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από τους Αυστραλούς με τον πρωθυπουργό μάλιστα Σκοτ Μόρισον, να ανταποκρίνεται στις φωνές και να ζητά να μην του επιτραπεί η είσοδος στην χώρα και η συμμετοχή στο τουρνουά. 

«Οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι είναι ιατρικοί οι λόγοι που δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί και αυτό περιμένουμε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει την επόμενη πτήση και θα γυρίσει σπίτι του. Δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τον Τζόκοβιτς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέσα σε όλα αυτά ο  «Νόλε» φέρεται πως συμπλήρωσε και  λάθος βίζα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο, με τους  αστυνομικούς να τον επιτηρούν ακριβώς έξω από την αίθουσα στην οποία περιμένει, μέχρι  να μάθει τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Και ενώ οι συζητήσεις για… Πατρίκιους και Πληβείους στην διοργάνωση έχουν φουντώσει για τα καλά στους κόλπους του τένις, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα αστέρια του κορτ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Ντόμινικ Τιμ αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά

Όπως και να έχει το Australian  Open είναι στον ”αέρα” , και η πιθανή μη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων όπως και του Τζόκοβιτς θα αποτελέσει μέγα πλήγμα για την διοργάνωση, με τους Αυστραλούς όμως φιλάθλους να  απειλούν με μποϊκοτάζ . 

 

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.