Newsroom

Newsroom

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ – δημιουργείται αντιβενιζελικό μέτωπο

Σε πλήρη αποσύνθεση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ μετά τη στήριξη από πλευράς ηγεσίας των τροπολογιών της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησαν από το βράδυ της Πέμπτης, κορυφώθηκαν ωστόσο με την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

581cb2281dc524501c8b45d2

Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε έξω φρενών με την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος που στήριξε και τις τρεις τροπολογίες του Νίκου Παππά και δήλωσε ότι αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία ο ίδιος θα ψήφιζε «όχι». Είπε παράλληλα ότι ο ίδιος είχε ζητήσει τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να ληφθεί συλλογική απόφαση για τη στάση που θα τηρείτο κατά την ψηφοφορία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πολιτική υπολογίζοντας τα πράγματα ψυχρά ή πολιτικά συγκυριακά και σχολίασε ότι «υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για ‘μένα είναι πρωταρχικής σημασίας».

«Να προσέχουν κάτι πασοκάκια. Μπορεί να τους πετύχω και να ψάχνουν τον κώλο τους»

Η ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ήρθε να επιβεβαιωθεί και από την αντίδραση του τομεάρχη πολιτισμού του κόμματος Θανάση Χειμώνα. Γνωστός για τις ύβρεις που κατά καιρούς έχει εξαπολύσει, ο Θανάσης Χειμωνάς τοποθετήθηκε αρχικά μέσω facebook γράφοντας ότι ντρέπεται για την επιλογή του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί. Σύμφωνα με όσα έγραψε αργότερα ο ίδιος, για την αντίδρασή του αυτή, δέχθηκε φραστική επίθεση από άλλα στελέχη του κόμματος, στα οποία απάντησε μέσω facebook με δύο αναρτήσεις που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν.

Αρχικά, ο Θανάσης Χειμωνάς, έγραψε απευθυνόμενος σε όσους τον εξύβρισαν: «Εγώ είμαι ο Θανάσης Χειμωνάς. Υπήρχα πριν το ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχω και μετά. Εκείνοι, αν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, θα έχουν ως επόμενη απασχόληση να λένε ‘’Αυτή είναι η γυναίκα, παιδιά. Τσιμπουκάκι, στα τέσσερα, ελεύθερα πιασίματα, δεν βιάζεται στο δωμάτιο’’ σε κάποιον οίκο ανοχής στο Μεταξουργείο». Λίγη ώρα αργότερα το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη επανήλθε στο facebook, γράφοντας: «Και να προσέχουν κάτι πασοκάκια που με βρίζουν με τη φάτσα τους. Μπορεί να τους πετύχω σε κάνα συνέδριο και να ψάχνουν τον κώλο τους μετά».

Αίτημα για διαγραφή Βενιζέλου και αιχμηρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Στο μεταξύ, το μέλος το Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για την ομάδα εθελοντών διαδικτύου του κόμματος, Άγγελος Δημητρόπουλος, ζήτησε, επίσης με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook τη διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ. Απάντηση ωστόσο στον πρώην πρόεδρο του κόμματος έδωσε και η επίσημη Χαριλάου Τρικούπη δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη. Ο Χρηστίδης, όχι απλώς δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές Βενιζέλου προς την ηγεσία του κόμματος, αλλά αποκάλυψε, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ότι ο Βενιζέλος ήταν εκείνος που απείχε από τη συνεδρίαση του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Τρίτη, κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση την οποία θα τηρούσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε στο συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απουσίαζε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τέλος, το «καρφί» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, από τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη. Ο Σαλαγιάννης βρισκόμενος σήμερα Παρασκευή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και τηλεοπτικούς σταθμούς, ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση του πρώην προέδρου του κόμματος μετά την ψήφιση των τροπολογιών της κυβέρνησης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ακούσει τη δήλωση Βενιζέλου, διευκρίνισε ωστόσο, παίρνοντας εν τέλει σαφή θέση υπέρ της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη ότι «εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν ήμουν ποτέ αυλικός κάποιου προέδρου».

«Αποκαλύπτεται πώς μια κυβέρνηση του 45% οδηγήθηκε σε ανατροπή»

Η έντονη διαμάχη που ξέσπασε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου άλλωστε ο Βενιζέλος ήταν κορυφαίος υπουργός την περίοδο 2009-2011. Σε σχόλιό του για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού (ΚΙΔΗΣΟ) άφησε σοβαρά υπονοούμενα περί ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία κι έκανε λόγο για μαύρη σελίδα για την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας.

«Η Ιστορία έχει καταγράψει -και σιγά σιγά αποκαλύπτονται- όλες τις παραμέτρους μίας μαύρης σελίδας για την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας: Το πώς μία κυβέρνηση του 45% και ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, οδηγήθηκαν σε ανατροπή. Και η Ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις θελήσεις, τις επιδιώξεις ή τις ύστερες βολικές θεωρήσεις του καθενός» σχολίασε καυστικά το ΚΙΔΗΣΟ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…