«Εμφύλιος» στην οργάνωση HumanRights360: Οι εργαζόμενοι «απέναντι» στη δήλωση του διευθυντή

«Η πρόσφατη δήλωση του διευθυντή της οργάνωσης προσκρούει στις αξίες μας, και το μέχρι τώρα έργο της HumanRights360».

5303595

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν την αντίθεσή τους προς την πρόσφατη πολυσυζητημένη δήλωση του διευθυντή της οργάνωσης HumanRights360, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της ΜΚΟ.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «το γεγονός της πρόσφατης δήλωσης του διευθυντή της οργάνωσης προσκρούει στις αξίες μας, και το μέχρι τώρα έργο της HumanRights360».

Η ανακοίνωση φέρει τις υπογραφές 8 ατόμων που είχαν συνεργασία με την οργάνωση μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, την ημέρα δηλαδή που εξεδόθη και η αμφιλεγόμενη δήλωση του διευθυντή της οργάνωσης Επαμεινώνδα Φαρμάκη.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του ο κ. Φαρμάκης διαχώρισε τη θέση της οργάνωσης σε σχέση με την είσοδο του δημοσιογράφου Γιώργου Χρηστίδη στο προσφυγικό καμπ όπου φιλοξενούνται οι 38 πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο στα μέσα Αυγούστου επί της οποίας φέρεται να έχασε τη ζωή του ένα 5χρονο κορίτσι.

H ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

Ως εργαζόμενες/οι στην HumanRights360 νιώθουμε χαρά και περηφάνια για τη δουλειά που έχουμε κάνει έως τώρα και με πολύ κόπο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την οργάνωση. Ωστόσο, από την εμπειρία που έχει ο/η καθένας/μια από εμάς στο πεδίο του προσφυγικού και ως πολιτικά όντα, νιώθουμε την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στους ανθρώπους που εξυπηρετούμε, να εκφράσουμε δημόσια πως, για εμάς, το γεγονός της πρόσφατης δήλωσης του διευθυντή της οργάνωσης προσκρούει στις αξίες μας, και το μέχρι τώρα έργο της HumanRights360.

Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες/ους που εμπλέκονται στην υπόθεση και ειδικότερα στην Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και τις συναδέλφισσες/ους από άλλες οργανώσεις που αυτή τη στιγμή στοχοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των λειτουργημάτων και των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενες/οι, συνεργάτιδες/ες της HumanRights360 που δραστηριοποιούνταν την 15η Σεπτεμβρίου 2022.

[ακολουθούν τα ονόματα των υπογραφόντων/ουσών]

Η ανακοίνωση του διευθυντή της HumanRights360, Επαμεινώνδα Φαρμάκη που δημοσιεύτηκε στις 15/9:

«Η οργάνωσή μας λειτουργεί από το 2017 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες, την ενίσχυση, υποστήριξη, αλλά και προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων ή κοινωνικών ομάδων πληθυσμού που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό και για την υλοποίηση προγραμμάτων αυτού του αντικειμένου λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και διεθνείς φορείς, συνεργάζεται με διεθνείς και κρατικούς φορείς καθώς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Ελληνική Αστυνομία, FRONTEX, ΥΑ του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Συνήγορο του Πολίτη), και συμμορφώνεται πλήρως με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και τους κανόνες δεοντολογίας και ηθικής και χρηστής συμπεριφοράς, διατηρώντας πάντοτε μία ισορροπημένη σχέση εμπιστοσύνης, σεβασμού και συνεργασίας με το Κράτος και την κοινωνία των πολιτών.

Η οργάνωσή μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα, μεταξύ των δύο χωρών. Σκοπός και μέλημά της είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Σε σχέση με τη υπόθεση “των 38 του Έβρου” σημειώνουμε τα εξής: Από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους. Η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσής μας.

Άλλωστε ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του. Παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προς παροχή οποιασδήποτε επιπλέον διευκρίνισης. Για την Οργάνωση,

Επαμεινώνδας Φαρμάκης Ιδρυτής,

HumanRights360».

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…