Εμφύλιος στη ΝΔ για τα εμβόλια της AstraZeneca: Η Ντόρα «καρφώνει» Μαργαρίτη Σχοινά

Έκανε λόγο για «ατυχέστατες δηλώσεις», ενώ πέταξε... φαρμακερή ατάκα για το «ακαταδίωκτο»

4796666

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή δήλωση του πρώτου, που εμμέσως «πριμοδοτεί» το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer σε βάρος των υπολοίπων.

«Είναι ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση… το είπα και για τον κ. Σχοινά που έκανε αυτή τη δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν του αρέσει το AstraΖeneca. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν του αρέσει η εταιρεία, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις… όχι για την ποιότητα του εμβολίου… Ο κ. Σχοινάς έτσι όπως έκανε την δήλωση, είναι μία δήλωση που δημιούργησε ερωτηματικά. Εμείς ξέρουμε ότι ο λόγος που “τα έχει πάρει” η Κομισιόν με την AstraZeneca είναι ότι ενέπαιξε την Κομισιόν… αν έχει διαφορετικά στοιχεία, αντίθετα από του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να βγει να το πει. Δεν είναι δυνατόν να πλανιέται αυτή η ανασφάλεια… όλοι αυτοί οι κύριοι που κάθονται στις Βρυξέλλες καλά θα κάνουν να δώσουν λογαριασμό, επιτέλους. Και δεν πέτυχαν και έρχονται σήμερα και δημιουργούν ερωτηματικά στον κόσμο».

«Είναι απαράδεκτο. Δεν έχουμε μόνο οι πολιτικοί ευθύνη. Έχουν και οι επιστήμονες ευθύνη», συνέχισε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις αντιφατικές δηλώσεις επιστημόνων σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, με τη φράση της όμως να αποτελεί και σαφή αιχμή για το «ακαταδίωκτο» που εξασφάλισε η κυβέρνηση στους επιστήμονες που μετέχουν στις επιτροπές που καθορίζουν τα μέτρα προστασίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

skaki oktaxronos

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

Μετά από μια τρίωρη παρτίδα σκάκι στο τουρνουά Burgdorfer Stadthaus-Open της Ελβετίας, ο Άσγουαθ Κάουσικ,…

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

kasselakis1 4 640x426 1

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

Τέλος στην εσωστρέφεια και στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του επιχείρησε να βάλει ο Στέφανος…