Newsroom

Newsroom

Έμφυλη βία: Από τον χώρο του θεάτρου στις υπόλοιπες σχέσεις μας

Με αφορμή τις αποκαλύψεις που έχουν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας στον χώρο του θεάτρου για κακοποιητικές συμπεριφορές και άσκηση παντός είδους βίας, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης διοργανώνει μία online ομιλία –συζήτηση με θέμα την έμφυλη βία.

έμφυλη βία

Εκκινώντας, από τον χώρο του θεάτρου, επιχειρούμε να αναλύσουμε την έμφυλη διάσταση της βίας. Για τον σκοπό αυτό θα μας μιλήσουν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Παπακωνσταντίνου και η ηθοποιός Αγγελική Μαρίνου, οι οποίοι ανέβασαν λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα, ένα έργο που πραγματεύεται τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών, αναλύοντας την κουλτούρα του βιασμού και μιλάει για την κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών, θέματα επίκαιρα όσο ποτέ.

Για μορφές έμφυλης βίας (Σεξουαλική, Σωματική, Ψυχολογική και Οικονομική) στον χώρο και τους τρόπους αντιμετώπισης μέσα από την ίδια τη θεατρική πράξη θα μιλήσει η ηθοποιός Έλενα Αρβανίτη, η ηθοποιός Μαντώ Κεραμυδά θα αναφερθεί στη νεοσύστατη Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών και τις μορφές συλλογικής δράσης που αναπτύσσονται, ενώ η θεατρολόγος, εμψυχώτρια Θεατρικού εργαστηρίου LiberArte Δέσποινα Καρδογέρου θα αναφερθεί σε παρόμοιες τεχνικές και στη σημασία της εκπαίδευσης στην εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών.

Τέλος, στο πάνελ των ομιλητριών/ων θα βρίσκεται η Σοφία Κυριακίδη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, μέλος του LABour-Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα, η οποία θα σχολιάσει από την πλευρά των γυναικών στον χώρο των Επιστημών και στο γενικότερο φαινόμενο της έμφυλης βίας στους εργασιακούς χώρους.

Μετά, από τις σύντομες εισηγήσεις των ομιλητριών/ων θα υπάρξει συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήσεις που ενδεχομένως να υποβάλλονται στο chat.

To link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα δημοσιευτεί στο:

https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmirnis και στο

http://ergatikilesxi.gr/

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

ergatikilesxi.gr

[email protected]

τηλέφωνο: 00302114013060

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…