«Εμφανίστηκε» ο «Μάξιμος Σαράφης» και ζήτησε να καταθέσει

 Ραγδαίες εξελίξεις με τον άφαντο -από τους δικαστές...της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ- προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis «Μάξιμο Σαράφη», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με την αστυνομία και ζήτησε να καταθέσει

koutin 1

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο μάρτυρας δήλωσε στον αρμόδιο αξιωματικό ότι είναι διαθέσιμος να καταθέσει στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά μόνο υπό το καθεστώς της προστασίας στο οποίο έχει ενταχθεί και χωρίς να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του.

Ανέφερε ακόμη ότι μόνο γι αυτό το λόγο δεν παρουσιάσθηκε στο ραντεβού με τα μέλη της επιτροπής.

Από την αστυνομία ενημερώθηκαν για το θέμα όλοι οι αρμόδιοι. Με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη, με την «εμφάνιση» του προστατευόμενου μάρτυρα γίνεται σαφές ότι εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση, που είναι να καταθέσει αλλά χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητά του.

Ο άτυπος συνασπισμός ΝΔ – ΚΙΝΑΛ (σύμφωνα με πληροφορίες) παρακολουθεί τον όρο που θέτει ο προστατευόμενος μάρτυρας επιμένοντας στην άρση της ανωνυμίας του, γεγονός που – όπως έχει σημειώσει εδώ και ημέρες το documentonews.gr – θα οδηγήσει στην δικαστική εξόντωση του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει  

Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται μεταξύ προανακριτικής και Δικαιοσύνης για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τη Novartis πρέπει να καταθέσουν με ή χωρίς κουκούλες. Στον Άρειο Πάγο μετατοπίζεται πια το ενδιαφέρον. Τα ερωτήματα είναι πώς θα καταθέσουν τελικά, αν καταθέσουν, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ποια είναι τα επόμενα βήματα και πότε θα απαντήσει ο Άρειος Πάγος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο  OPEN TV, ένα είναι σαφές: ότι οι μάρτυρες θα πρέπει να καταθέσουν, όπως προβλέπει ο νόμος του 2018, δηλαδή με οπτικοακουστικά ή ηλεκτρονικά μέσα, και αν οι ίδιοι το επιθυμούν, ακόμη και με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά ή αλλοιωμένη τη φωνή τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis ζήτησαν να εξετάσουν τους δύο μάρτυρες («Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη») όπως αυτοί εξετάστηκαν και ενώπιον του αντιεισαγγελέα του κ. Σοφουλάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον του αντεισαγγελέα οι δύο μάρτυρες εξετάστηκαν με αλλοιωμένα μεν τα χαρακτηριστικά τους αλλά ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Το μόνο βέβαιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είναι ότι ο κ. Σοφουλάκης εξέτασε τους δύο μάρτυρες στη ΓΑΔΑ. 

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…