Εμφανίστηκε από το πουθενά συνοδηγός της νταλίκας – "Μπαλάκι" οι ευθύνες (video)

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Από το πουθενά εμφανίστηκε το βράδυ ένας 46χρονος Ρουμάνος ως συνοδηγός της νταλίκας. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος που…

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Από το πουθενά εμφανίστηκε το βράδυ ένας 46χρονος Ρουμάνος ως συνοδηγός της νταλίκας. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος που είπε στους αστυνομικούς πως ήταν εκπαιδευόμενος οδηγός, επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξε ο ομοεθνής του οδηγός, ότι δηλαδή αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα. Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά και υποστήριξε στους αστυνομικούς, πως πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή, τρέχοντας μέσα από τα χωράφια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός στην κατάθεσή του δεν είπε το παραμικρό για την ύπαρξη συνοδηγού. Ο 46χρονος υποστήριξε ότι περπάτησε περίπου 20 χλμ. μέχρι που έφτασε σε ορεινό χωριό στα Πιέρια, χθες βραδινές ώρες και κατάκοπος όπως ήταν, πήγε στο καφενείο του χωρίου και ζήτησε από τους χωριανούς να καλέσουν την Αστυνομία. Στους άντρες της Τροχαίας που τον παρέλαβαν από το σημείο έδωσε κατάθεση ως μάρτυρας, με όσα προαναφέρθηκαν, ενώ ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες.

 

 

«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Την ίδια ώρα που ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος κατηγορείται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών κατά συρροή απολογείται αυτή την ώρα στον Ανακριτή Βέροιας, βρίσκεται σε εξέλιξη το συνηθισμένο σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις …«μπαλάκι» των ευθυνών. Η «Εγνατία Οδός» μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε ευθύνες στην Τροχαία για την επιλογή της ημέρας και της ώρας που έγιναν οι εργασίες και στον ίδιο τον οδηγό της νταλίκας.

Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας είχε δώσει άδεια να διακοπεί η κυκλοφορία μόνο για 10 λεπτά και μεταξύ των χρονικών διαστημάτων 09:30-09:40, τη στιγμή που το δυστύχημα έγινε στις 10:20, άρα αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου για λογαριασμό της ΔΕΗ υπερέβη το χρονικό όριο που της είχε δοθεί άδεια κατά πολύ, ενώ υπ’ ευθύνη της έπρεπε να υπάρχει και επαρκής σηματοδότηση. Βεβαίως το ερώτημα είναι, γιατί η Τροχαία δεν τσέκαρε ότι όλα όσα συνέβαιναν στο σημείο ήταν σύμφωνα με την άδεια που είχε δοθεί…

Αν και οι αξιωματικοί της Τροχαίας πάντως, δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του οδηγού της νταλίκας περί σπασμένων φρένων, έχει δοθεί εντολή σε ομάδα εμπειρογνωμόνων για να γίνει έρευνα και να υπάρξει σχετικό πόρισμα.

«Που είναι η Τζάκι;» – Ο Μπάιντεν έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

«Που είναι η Τζάκι;» – Ο Μπάιντεν έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

Tο ατυχές περιστατικό έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, επαναφέροντας τη συζήτηση σχετικά με το…

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από το αρθρογράφο της Καθημερινής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

καιρός

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

Πολύ σημαντική μεταβολή του καιρού εντός του Σαββατοκύριακου προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης