Εμφανίστηκε από το πουθενά συνοδηγός της νταλίκας – "Μπαλάκι" οι ευθύνες (video)

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Από το πουθενά εμφανίστηκε το βράδυ ένας 46χρονος Ρουμάνος ως συνοδηγός της νταλίκας. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος που…

egnatia karabola

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Από το πουθενά εμφανίστηκε το βράδυ ένας 46χρονος Ρουμάνος ως συνοδηγός της νταλίκας. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος που είπε στους αστυνομικούς πως ήταν εκπαιδευόμενος οδηγός, επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξε ο ομοεθνής του οδηγός, ότι δηλαδή αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα. Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά και υποστήριξε στους αστυνομικούς, πως πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή, τρέχοντας μέσα από τα χωράφια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός στην κατάθεσή του δεν είπε το παραμικρό για την ύπαρξη συνοδηγού. Ο 46χρονος υποστήριξε ότι περπάτησε περίπου 20 χλμ. μέχρι που έφτασε σε ορεινό χωριό στα Πιέρια, χθες βραδινές ώρες και κατάκοπος όπως ήταν, πήγε στο καφενείο του χωρίου και ζήτησε από τους χωριανούς να καλέσουν την Αστυνομία. Στους άντρες της Τροχαίας που τον παρέλαβαν από το σημείο έδωσε κατάθεση ως μάρτυρας, με όσα προαναφέρθηκαν, ενώ ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες.

 

 

«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Την ίδια ώρα που ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος κατηγορείται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών κατά συρροή απολογείται αυτή την ώρα στον Ανακριτή Βέροιας, βρίσκεται σε εξέλιξη το συνηθισμένο σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις …«μπαλάκι» των ευθυνών. Η «Εγνατία Οδός» μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε ευθύνες στην Τροχαία για την επιλογή της ημέρας και της ώρας που έγιναν οι εργασίες και στον ίδιο τον οδηγό της νταλίκας.

Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας είχε δώσει άδεια να διακοπεί η κυκλοφορία μόνο για 10 λεπτά και μεταξύ των χρονικών διαστημάτων 09:30-09:40, τη στιγμή που το δυστύχημα έγινε στις 10:20, άρα αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου για λογαριασμό της ΔΕΗ υπερέβη το χρονικό όριο που της είχε δοθεί άδεια κατά πολύ, ενώ υπ’ ευθύνη της έπρεπε να υπάρχει και επαρκής σηματοδότηση. Βεβαίως το ερώτημα είναι, γιατί η Τροχαία δεν τσέκαρε ότι όλα όσα συνέβαιναν στο σημείο ήταν σύμφωνα με την άδεια που είχε δοθεί…

Αν και οι αξιωματικοί της Τροχαίας πάντως, δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του οδηγού της νταλίκας περί σπασμένων φρένων, έχει δοθεί εντολή σε ομάδα εμπειρογνωμόνων για να γίνει έρευνα και να υπάρξει σχετικό πόρισμα.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…