«Εμείς με τη μάσκα κάναμε πάντα θέατρο» - Το μήνυμα από το Εθνικό (video)

Με έμπνευση απο μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του και παρουσιάζει το ρεπερτόριο για τη σεζόν 2020-2021.
 

NewsRoom 14/10/2020 | 13:22

Το φετινό πρόγραμμα του Εθνικού θεάτρου είναι πλούσιο, με σπουδαίες υπογραφές και για όλα τα γούστα. Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του εν μέσω πανδημίας με οδηγίες για την ασφάλειά μας.

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε, μπήκαμε μέσ΄στα όλα και περάσαμε, Οδυσσέας Ελύτης

«Ας γίνει, για τη θεατρική χρονιά που ξεκινάει, αυτός ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη αφετηρία και έμπνευση για το Εθνικό μας Θέατρο. Για το Εθνικό μας Θέατρο που από την έναρξη της πανδημίας στον τόπο μας, με θυσίες πολλές και αγώνες πολλών, άντεξε. Και συνεχίζει και τούτο τον χειμώνα να επιτελεί την ιστορική αποστολή του», αναφέρει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Για το Εθνικό μας Θέατρο, που δεν σταμάτησε ποτέ να δοκιμάζει και να δυναμώνει τις αντοχές του, που δεν έπαψε ποτέ να αιμοδοτεί τον πολιτισμό μας. Μένουμε ζωντανοί και δυνατοί. Κλυδωνιζόμαστε αλλά δεν κλονιζόμαστε. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις πόρτες μας και τις καρδιές μας, για να υποδεχτούμε τον θεατή. Τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα. Αλλά και διατηρώντας την άμετρη πίστη, ότι το θέατρο αντιτάσσεται στη δυστοπία και στον φόβο. Σας καλώ να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε το θέατρο. Για να διατρανώσουμε όλοι μαζί ότι η θεατρική λειτουργία –το αριστοτελικό «…χαίρειν τοις μιμήμασι πάντας»– είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ. Στους αιώνες» τονίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού θεάτρου.

Οι συντελεστές του Εθνικού μάς καλούν στις παραστάσεις τους μέσα από το παρακάτω βίντεο