Newsroom

Newsroom

«Εμείς δώσαμε μόνιμη 13η σύνταξη και η ΝΔ θα την καταργήσει»

«Ποιοι από σας ήσασταν από πριν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι από σας δεν ήσασταν;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στα Τρίκαλα στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

4979003

Σκοπός ήταν να κάνει ένα… πείραμα με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην ομιλία του στα Τρίκαλα. Οι περισσότεροι πολίτες δεν ήταν ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που καλωσόρισε ο Αλέξης Τρίπρας.

«Ξεκινάμε με μεγάλη αισιοδοξία. Συνήθως άτομα που χάνουν τις εκλογές χάνουν την επαφή τους με τους πολίτες. Εμείς σε αντίθεση προσπαθούμε να αποκτήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν να ήταν 4 δεκαετίες».

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Όταν παραδίναμε την κυβέρνηση δεν πιστεύαμε όλα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Κάποια τα αναμέναμε. Αναμέναμε ότι θα εξυπηρετήσουν τους λίγους, ότι θα φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να το κάνουμε ξεδιάντροπα».

«Εμείς δώσαμε μόνιμη 13η σύνταξη και η Ν.Δ. θα την καταργήσει»
«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν πως χωρίς ντροπή θα προχωρούσαν σε νομοθέτηση επιλογών υπέρ της διαφθοράς των λίγων και των πολλών και πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν στην θεωρητικοποίηση του ξύλου όπως ο κ. Βορίδης είπε», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς νομοθετούσαμε με το πιστόλι πάνω από το κεφάλι και αυτοί μας έλεγαν ότι δίνουμε ψίχουλα. Ο Τσακαλώτος νομοθετούσε με τον Σόιμπλε στο κεφάλι του και έδωσε το 2016 δώσαμε 630 εκ. σε 1,6 το 17 δώσαμε πάνω από 700 εκ. σε 3,6 εκ. και το 2018 750 εκ. σε 3,7 εκ. συμπολίτες μας».

Ο Μητσοτάκης προεκλογικά δίχασε και κορόιδεψε τον ελληνικό λαό 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που προχώρησε η Ν.Δ. και το γκρέμισμα της δημόσιας παιδείας που μεθοδεύεται. Επίσης αναφέρθηκε στην ανομία και ασυδοσία στους καταχραστές και στους εγκληματίες του λευκού κολάρου.

Στα Εξάρχεια μοιράζουν τα ναρκωτικά δεξιά και αριστερά και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει σημείωσε ο ίδιος ενώ στην συνέχεια μίλησε για την αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος που στήνει η Ν.Δ.

Ειδικη αναφορά επιφύλαξε για τις παραιτήσεις των “αρίστων”  από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την παραίτηση του κ. Διαματάρη από το Υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε μια κυβέρνηση της ταξικής μεροληψίας και της fake αριστείας.

Αφήσαμε τη χώρα έτοιμη και στρωμένη. Τρώνε από τα έτοιμα και το μόνο που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε στρωμένο γιατί δεν γινόταν ήταν το προσφυγικό και τα έκαναν θάλασσα. 5.000 αφήσαμε εμείς τη Μόρια και σήμερα είναι πανω από 15.000. Πλήρη η ανικανότητα τους να διαχειριστούν κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Για την διχαστική προεκλγογική πολιτική της Ν.Δ. και την διγλωσσία της αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

“Ο Σαμαράς ήταν επαγγελματίας πατριδοκάπηλος, ο Μητσοτάκης τι λέει που προεκλογικά ήταν με το Σαμαρά και τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών και καλά θα κάνει γιατί είναι μια καλή συμφωνία, όμως πρέπει να ζητήσει και μια συγγνώμη από τους πολίτες που κορόιδεψε προεκλογικά και που δίχασε τον ελληνικό λαό”.

“Ούτε βήμα πίσω δεν έκανα από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Φανταστείτε εγώ τότε να έκανα μια δήλωση όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης προχθές που αναφέρθηκε γενικά σε «ενέργειες» και να υποστηρίζει ότι θα λυθούν από «κοινού τα προβλήματα». “Βέβαια εγώ δεν είχα φυσιογνωμιστές να βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων να λένε πόσο μαχητικός είμαι όπως ο κ. Μητσοτάκης που το λέει… το κούτελό του!” είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θέλουμε μια εικόνα ενός κράτους αυταρχικού όπως παρουσιάζεται σήμερα, με πολίτες να ξεγυμνώνονται στους δρόμους υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε για την δημιουργία ενός κόμματος ανοικτού, μαζικού, λαϊκού και δημοκρατικού απέναντι στον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, που θα εργαστεί για ένα προοδευτικό μέλλον για τη χώρα.

 

Νεύρα στη φυσούνα με Παπανικολάου και Ναν: Γενική σύρραξη και σπρωξίματα μεταξύ παικτών – Δείτε το βίντεο

6250032

Νεύρα στη φυσούνα με Παπανικολάου και Ναν: Γενική σύρραξη και σπρωξίματα μεταξύ παικτών – Δείτε το βίντεο

Μετά το τέλος του 4ου τελικού υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών την ώρα που κατευθύνονταν…

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

Μπογδάνος

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

«Είχαμε και στα χωριά μας plus size και body shaming», ήταν ένα από τα σχόλια…

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

καιρός καύσωνα

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ζεστός, υπάρχει ωστόσο και η ερμηνεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη