Εμβόλιο: Το «ψεκασμένο» φλερτ και ο ακροδεξιός αναπνευστήρας

Πώς το εμβόλιο αναζωογονεί τη νεκρή ακροδεξιά και γιατί ο Βελόπουλος κλείνει το μάτι στους «ψεκασμένους»;

5182519

Απαραίτητο προαπαιτούμενο για την εκλογική μεγέθυνση ενός ακροδεξιού κόμματος είναι το αποδεκτό και ελκυστικό (για κομμάτι της κοινωνίας) αφήγημα. Το 2012 το ποσοστό της Χρυσής Αυγής γιγαντώθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των ιδιαίτερων κοινωνικών συνθηκών που αυτή δημιούργησε και του απύθμενου μένους «αγανακτισμένων» πολιτών προς το τότε κομματικό σύστημα. Το Χρυσαυγίτικο αφήγημα για κλέφτες, αλήτες πολιτικούς και μετανάστες που «αρπάζουν τις δουλειές των Ελλήνων» βρήκε ένθερμους υποστηρικτές.

Έως το 2019, όπου στις εθνικές εκλογές η Χ.Α τέθηκε εκτός βουλής, συγκεντρώνοντας ποσοστό χαμηλότερο του 3%. Ως αντικαταστάτρια της εισήλθε στο κοινοβούλιο, υπό την μορφή μιας ηπιότερης ακροδεξιάς, η Ελληνική Λύση, εκμεταλλευόμενη μέρος του ΑντιΣύριζα μετώπου, ασκώντας σκληρή αντιτουρκική και αντιμεταναστευτική πολιτική, προωθώντας τον Χριστιανισμό και τα συμφέροντα της εκκλησίας, με στόχο την εξαπάτηση ως επί το πλείστον της εθνικιστικής αλλά και τμήματος της πατριωτικής δεξιάς. 

Τους τελευταίους μήνες, ειδικά από τον Οκτώβριο και έπειτα, τόσο η καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και η φυλάκιση του διοικητικού φασιστοπυρήνα (εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;), όσο, κυρίως, και η επιδημιολογική έξαρση, με το δεύτερο κύμα που χτύπησε βάναυσα την χώρα, άφησαν ανοχύρωτη, απροστάτευτη, δίχως κοινωνικούς συμμάχους και χωρίς περιθώριο δημιουργίας αφηγήματος την ελληνική ακροδεξιά. Ακροβατούσε μεταξύ συνωμοσιολογίας και ελληνοτουρκικών, παρέμενε, όμως, αδιάφορη.

Πράγματι, οι θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του κορονοϊού, έδωσαν τροφή και πάτημα στον κύριο εκφραστή της ακροδεξιάς, την Ελληνική Λύση, όμως, όπως παρατηρήθηκε και δημοσκοπικά, όσο αυξάνονταν οι θάνατοι, τόσο μειωνόταν το ποσοστό που θεωρούσε τον ιό ανύπαρκτο, ως ένα ψέμα, υποκινούμενο από παγκόσμιες υπερδυνάμεις, στοχεύοντας στην στέρηση ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Ομολογουμένως, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έφτασαν σε πρωτόγνωρο σημείο έντασης και διαμάχης, η ΕΛ.ΛΥ. άσκησε δριμεία κριτική για κυβερνητική οπισθοχώρηση και αδράνεια, εντούτοις, όταν η χώρα μετρά καθημερινά τριψήφιο αριθμό νεκρών, οι πολίτες ενδιαφέρονται για την ζωή τους και όχι για τα παιχνίδια του Ερντογάν.

Και φτάσαμε στο εμβόλιο, το οποίο αποτελεί πηγή ζωής όχι μόνο για όσους θα το κάνουν, απαλλαγώντας τους από τον κίνδυνο του ιού, αλλά και για την ακροδεξιά. Ένας αναπνευστήρας παροχής οξυγόνου στην ακροδεξιά, την στιγμή που αυτή ετοιμαζόταν να συναντήσει τον Άγιο Πέτρο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, αφού έλαβε τα σκήπτρα της βασιλείας των συνωμοσιολόγων, αναδεικνύεται σε πατέρας των «ψεκασμένων», κλείνοντας το μάτι στην υπολογίσιμη εκλογικά δύναμη των αντιεμβολιαστών (γύρω στο 30% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις). 

Ας μην ξεχνάμε, πως ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο άνθρωπος που προχώρησε σε μια ύψιστη κίνηση ασέβειας προς την θρησκεία, πουλώντας δήθεν «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού». Ένας τσαρλατάνος πωλητής ματζουνιών, ουσιών και κρεμών που μας προστατεύουν από τον κορονοϊό και οδοντοκρεμών από ειδικά εργαστήρια με την ευλογία μοναχών του Αγίου Όρους. Αν δεν είναι αυτός ο άνθρωπος κατάλληλος να ηγηθεί του κινήματος των απανταχού «ψεκασμένων», τότε ποιος είναι; 

Ενώ σύσσωμοι οι πολιτικοί αρχηγοί διακήρυξαν τη στήριξη τους στον μαζικό εμβολιασμό, ο Κυριάκος Βελόπουλος εντόνως διαφοροποιήθηκε. Στέκεται ενάντια σ’ αυτόν, από το βήμα της βουλής προχώρησε σε μια αντιεπιστημονική ρητορική, μιλώντας για πειραματόζωα, κατονομάζοντας τον εαυτό του ως ψεκασμένο. Στις προηγούμενες εκλογές πούλησε εθνικισμό και θρησκεία. Τώρα, στο πακέτο παροχών, προσθέτει και το εμβόλιο του διαβόλου, φλερτάροντας με την δεξαμενή των «ψεκασμένων», εναποθέτοντας τις ελπίδες πολιτικής του επιβίωσης και ενδυνάμωσης σ’ αυτούς. Όπως ήταν αναμενόμενο ήδη δικαιώνεται, καθώς δημοσκόποι υποστηρίζουν πως η μία μονάδα που φαίνεται να κερδίζει η ΕΛ.ΛΥ οφείλεται στην άρνηση του εμβολίου. 

Έτσι θα κινηθεί ο κ. Βελόπουλος, ως τις πρόωρες εκλογές (είτε αρχές καλοκαιριού, είτε αρχές Σεπτέμβρη). Ασκώντας πολιτική εύηχη στα αυτιά των αρνητών, αποδοκιμάζοντας την επιστήμη. Μόνο που το αφήγημα του θα αποκτήσει επιπλέον δυναμική, όταν εμφανιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, με χιλιάδες λουκέτα, αύξηση ανεργίας και εκτίναξη ιδιωτικού χρέους. Η πρόσφατη περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύει πως σε περίοδο οικονομικών κρίσεων, τα ακροδεξιά κόμματα δυναμώνουν αισθητά. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, συνδυαστικά με την αδυναμία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να πείσουν τους πολίτες για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολίου, ας μην εκπλαγούμε αν η ΕΛ.ΛΥ στις επόμενες εκλογές, δυστυχώς, αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη.

* Ο Θεόκριτος Αργυριάδης είναι φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο ΔΠΘ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…