Εμβολιασμός και εξοβελισμός

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19 που κυριαρχεί καταλυτικά στις ζωές όλων μας, εύκολα πια όσο και οδυνηρά, ξεδιαλύνονται οι αλήθειες. Οι πικρές και οι ελπιδοφόρες.

AP 20330555477498

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19 που κυριαρχεί καταλυτικά στις ζωές όλων μας, με τεράστιες επιπτώσεις στους τομείς της υγείας και της οικονομίας, εύκολα πια όσο και οδυνηρά, ξεδιαλύνονται οι αλήθειες. Οι πικρές και οι ελπιδοφόρες.

Πικρές αλήθειες

Η πρόταση «οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες σώζουν ανθρώπινες ζωές» είναι απολύτως ψευδής αν δεν συμπληρωθεί με την αναγκαία προϋπόθεση του άγριου καπιταλισμού «εφόσον το κόστος της επένδυσης για κάθε νέο φάρμακο έχει διασφαλισμένη την απόδοση κερδών στη νιοστή». Βασική επιδίωξη των φαρμακοβιομηχανιών είναι η μονοπωλιακή τους θέση στην παγκόσμια αγορά (σε φάρμακα ευρείας κατανάλωσης) ή η απόκτηση δεσπόζουσας θέσης έναντι των ανταγωνιστών με χρηματισμό (που επιβαρύνει τις τσέπες μας).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μία κρίση ειλικρίνειας δήλωσε στο Ελβετικό ντοκιμαντέρ για την Novartis: “Η Novartis μπορεί να χρηματίζει πολιτικούς ωστόσο σώζει και ζωές” αν και η ακριβής διατύπωση της πικρής αλήθειας θα έπρεπε να είναι: “Η Novartis μπορεί να σώζει ζωές ωστόσο το κάνει όταν διασφαλίζει υπερκέρδη, χρηματίζοντας πολιτικούς”.

Έτσι εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας ασθενειών ή νοσηροτήτων, που θα μπορούσαν να
αντιμετωπιστούν αν η επένδυση στην παρασκευή φαρμάκων ήταν απολύτως κερδοφόρα ή αν δεν έστρεφαν την έρευνα σε άλλες ακόμα πιο επικερδείς παρασκευές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιού Έμπολα που εμφανίστηκε το 1976 και που κατά τα έτη 2013-2017 σκότωσε 30.000 Αφρικανούς (το 90% των νοσούντων) αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την ασθένεια. Καλά καταλάβατε, γιατί ο ιός σκότωσε μόλις(!!!) τόσους και δη στην Αφρική.

Στον αντίποδα, η πανδημία που ζούμε αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους, καθώς -πριν λίγες μέρες- είχαμε παγκοσμίως περίπου 62 εκατ. νοσούντες και 1,5 εκατ. ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους
από κορονοϊό
. Όσο ο ιός σκοτώνει μαζικά ανθρώπους και ρημάζει τις ζωές τους με την καταστροφή της οικονομίας, τόσο οι αξίες των μετοχών των φαρμακευτικών (που δουλεύουν στην παραγωγή του εμβολίου) θα
εκτοξεύονται, τόσο οι Τραπεζικοί κολοσσοί θα σπρώχνουν δις στην χρηματοδότηση των ερευνών, οι ασφαλιστικές θα εγγυώνται τις επενδύσεις τους, οι κυβερνήσεις θα σπρώχνουν τεράστια ποσά από
δημόσιους πόρους, όπως σπρώχνουν και τις επιστημονικές εργασίες καθηγητών και ερευνητών δημόσιων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων (αφού προηγουμένως απαγορεύσουν την δημοσίευση των μελετών τους στα μεγαλύτερα και πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και site).

Κατά μόνας δουλεύουν οι επιστήμονες ερευνητές, οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις, ανάλογα με τα συμφέροντα του αφεντικού που χρηματοδοτεί και παραγγέλνει το σωτήριο εμβόλιο. Μοιάζει σαν ένας μεγάλος βράχος να έχει κυλίσει στην είσοδο μιας σπηλιάς, με αποτέλεσμα να είμαστε εγκλωβισμένοι και να τελειώνει -κάθε ώρα που περνάει- το οξυγόνο, και αντί όλοι μαζί να σπρώχνουμε για να αποφράξουμε την είσοδο, να το προσπαθεί
καθένας μόνος του, για να εισπράξει αυτός το σύνολο της αμοιβής από όλους τους άλλους.

Ελπιδοφόρες αλήθειες

Δυστυχώς δεν είναι πολλές, μόλις δύο. Το εμβόλιο πλέον βρίσκεται προ των πυλών της μαζικής παραγωγής του και η διάθεση του θα γίνει -για όλη την Ευρώπη- με ευθύνη της Ε.Ε. (γιατί αν περιμέναμε από τον Μητσοτάκη και τον Κικίλια….)

Όμως δεν μπορεί αυτός που μας άφησε να πεθάνουμε αβοήθητοι, να αυτοαναγορευθεί ξανά «Μωυσής» πουλώντας ελπίδα με το εμβόλιο. Τον εμβολιασμό μας θα ακολουθήσει ο εξοβελισμός του, όπως
είναι η μοίρα όσων υιοθετούν το αξίωμα: “Rex non potest peccare
(Ο βασιλιάς δεν μπορεί να έχει άδικο)”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…