Εμβόλια: Τι κάνουν στη Γερμανία με τους αξιωματούχους που παραβιάζουν τη σειρά

Προχθές στα Δωδεκάνησα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εμβολιάστηκε εκτός σειράς και χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια.

Στέλιος Κούλογλου 25/02/2021 | 21:39

Στη γερμανική πόλη Χάλλε, τη μεγαλύτερη στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, υπήρξε μια ανάλογη κατηγορία για τον δήμαρχο Bernd Wiegand και το δημοτικό συμβούλιο. Στην ελληνική περίπτωση, ο κ. Χατζημάρκος παρά το γεγονός πως είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου, πήγε την Κυριακή με ιδιωτικό σκάφος και την παρέα του στη Χάλκη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εμβολιάστηκε για να μην πεταχτεί η δόση του εμβολίου και αφού πρώτα τον διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε κάτοικος που να το επιθυμεί και να μην έχει εμβολιαστεί 

Ο δήμαρχος της Χάλκης στην αρχή δήλωσε ότι το ταξίδι του Περιφερειάρχη στο νησί ήταν υπηρεσιακό, μετά ότι ήταν ιδιωτικό και τελικώς ότι περίσσεψαν δύο δόσεις εμβολίου και με την ευκαιρία που ήταν εκεί ο Περιφερειάρχης, τον εμβολίασαν για να μην τις πετάξουν.

Η υπεύθυνη γιατρός του νησιού,  μιλώντας στο skyrodos, αποκάλυψε πώς ο περιφερειάρχης περιλαμβανόταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων. Σύμφωνα με μαρτυρία στο Open, το όνομα του Περιφερειάρχη είχε μπει στη λίστα εμβολιασμών τρεις ημέρες νωρίτερα.

 

Στη Γερμανία, ο δήμαρχος δεν αρνήθηκε το περιστατικό, γιατί δεν μπορείς να λες και ότι σου καπνίσει.  Είπε ότι, όπως και στα Δωδεκάνησα, περίσσευαν εμβόλια και για αυτό εμβολιάστηκαν αυτός και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος της Χάλκης είπε ότι κανείς από τους κατοίκους του νησιού, δεν έμεινε χωρίς να εμβολιαστεί. Αλλά η αντιπολίτευση και πολίτες καταγγέλλουν ότι είχαν ζητήσει να εγγραφούν στη σχετική λίστα και η απάντηση ήταν «δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια».

Τη Δευτέρα, η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στη δημαρχεία. ΟΙ εισαγγελείς είπαν ότι θα ασκηθούν διώξεις για παράνομη χρήση δημόσιου υλικού.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον εκλεκτό της Περιφερειάρχη, όπως και με τους άλλους που προηγουμένως παραβιάσανε τη σειρά. Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική αντιπολίτευση, άνοιξαν και ταβέρνα για να τον…φιλέψουν μετά τον εμβολιασμό.

Πηγή:Tvxs