Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων

Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προοπτική εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης αυτών των σχέσεων, αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν.

5784ed051dc524ba3c8b47ba

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας». Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση. Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους.

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα αξίζει εμπιστοσύνης

Πρόσκληση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, το μεσημέρι, με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεϊχη Α. Bin Zayed Al Nahyan, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, και τώρα και για το μέλλον, αποτελεί έναν σημαντικό χώρο για επενδύσεις και κάλεσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δείξουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας, ενώ επεσήμανε τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως έναν σημαντικό παράγοντα σταθερότητας σε όλη την περιοχή του Κόλπου και σημείωσε ότι μπορεί να συμβάλλει για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και τη Συρία. Μάλιστα, ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία του ΙSIS, ο οποίος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφού επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας είναι ισχυρές, σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο, υπογράμμισε ότι κατά τις επαφές του στην Αθήνα θα εξετάσει τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας στον οικονομικό τομέα.

Αναφορικά με την τρομοκρατία, κάλεσε σε κοινό μέτωπο για την καταπολέμησή της και κατέληξε τονίζοντας: «Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν ειλικρινή εταίρο».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…