Από σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2026, τίθεται επίσημα σε εφαρμογή το πρώτο κύμα αναδιοργάνωσης του δικτύου των ΕΛΤΑ.
Έντεκα παραδοσιακά υποκαταστήματα παύουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τους, με τις δραστηριότητές τους να μεταφέρονται σε κοντινά σημεία εξυπηρέτησης ταχυδρομικά πρακτορεία ή σημεία τύπου shop in shop. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ χαρακτηρίζει την κίνηση ως «μετασχηματισμό» και όχι ως συρρίκνωση, επικαλούμενη κριτήρια όπως ο όγκος συναλλαγών, η ανάλυση αποστάσεων και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Τα 11 υποκαταστήματα και οι νέες τοποθεσίες τους
Τα σημεία που επηρεάζονται από τη σημερινή αλλαγή εκτείνονται από την Εύβοια ως την Κρήτη και από την Ήπειρο ως τη Λακωνία. Συγκεκριμένα, στο Αλιβέρι Ευβοίας η υπηρεσία μεταφέρεται στο τοπικό πρακτορείο ΕΛΤΑ Courier σε απόσταση περίπου 490 μέτρων, ενώ στα Λεχαινά Ηλείας στο Ταχυδρομικό Πρακτορείο ΕΛΤΑ σε απόσταση περίπου 250 μέτρων. Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το νέο σημείο απέχει περίπου 600 μέτρα, στις Αρχάνες Ηρακλείου μόλις 200 μέτρα και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας 340 μέτρα. Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης η νέα τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 μέτρων, όπως και στους Σοφάδες Καρδίτσας. Στη Νεάπολη Λακωνίας η απόσταση είναι περίπου 250 μέτρα, στη Σκάλα Λακωνίας 700 μέτρα, στον Αλμυρό Μαγνησίας 540 μέτρα και στη Στυλίδα Φθιώτιδας περίπου 670 μέτρα.
Τι αλλάζει και τι παραμένει
Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης λειτουργούν υπό την ευθύνη τοπικών συνεργατών με διευρυμένο ωράριο στις περισσότερες περιπτώσεις και το Σάββατο, και καλύπτουν βασικές υπηρεσίες θυρίδας, όπως πληρωμή σύνταξης, εργόσημο, πληρωμή λογαριασμών και αποστολή χρημάτων. Οι τραπεζικές συναλλαγές της Eurobank θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται μέσω του υφιστάμενου τραπεζικού δικτύου και των ΑΤΜ της κάθε περιοχής. Η διανομή και η κατ’ οίκον εξυπηρέτηση συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό, ενώ το τακτικό προσωπικό των ΕΛΤΑ διατηρεί τη θέση εργασίας του και μετακινείται σε άλλο κατάστημα εντός του ίδιου νομού.
Διαβάστε επίσης:
Ξέφυγε ο Άδωνις και σε ρόλο δικαστή διατάζει τη σύλληψη γιατρού: «Αυτόφωρο να πάει μέσα» (video)
Ηχηρή παραίτηση εφέτη: «Έφτασα στο τέλος της δικαστικής μου διαδρομής – Η Δικαιοσύνη νοσεί»
Φυλακές Δομοκού: Βίντεο ντοκουμέντο πριν και μετά τη δολοφονία του ισοβίτη – Καρέ-καρέ οι κινήσεις δράστη και θύματος
Δημοσιογράφοι υποτίθεται οτι «ισοπέδωσαν» τον Πάνο Ρούτσι και ο Άδωνις πανηγυρίζει
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια